Mladiću iz Tuzle zbog neplaćenog poreza od 5,96 KM dolaze po zaplijenu stvari

Redakciji portala javio se ogorčeni Mirnel Hodžić iz Tuzle, koji radi kao freelancer uredno plaća sve dadžbine ali zbog iznosa od 5,96 KM dobio je zahvjet od Uprave za indirektno – neizravno oporezivanje, Regionalnog centra iz Banjaluke da će nadležna institucija pokrenuti prinudnu naplatu njegove imovine.

Rješenje je potpisala Lejla Mehmedović, šef grupe za prinudnu naplatu.

Mirnel Hodžić je ogorčen ovim postupnom, da zbog 5,96 KM se diže ovolika pompa.

“Uredno plaćam pored državi, plaćam na Paypal dohodak od 10% i 4% zdravstvo i sad zbog duga koji nisu ni oni naveli meni hoće da zaplijenuju imovinu. Eto države, nisu ni upozorenje poslali da platim, niti išta samo zaplijena.

Iskreno, ovo je dokaz da je naša država banana. Šta je sa onim što milione duguju, tu nema države, a meni na 6 KM pokazuju moć države.

Ja sam freelancer, radim preko paypala i sve uredno plaćam. A oni našli zbpg 6KM da mi zapljenjuju imovinu jer kao nisam platio 6KM poreza. Iskreno ne znam ni ja kako se zavuklo tih 5.96 KM i sad je kasno za plaćanje, imovina se plijeni. Ovo nigdje na svijetu nema. Šta treba auto od 200.000 KM da mi uzmu zbog 5,96 KM poreza, smiješno. I onda se ti ganjaj s njima da ga vrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *