Vratimo osmeh Viktoru na lice! Budimo humani i pomozimo!

Vratimo osmeh Viktoru na lice! Budimo humani i pomozimo!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja finansijska sredstva za lečenje Viktora Miletića (2010.

Viktor je rođen u tridesetoj nedelji blizanačke trudnoće, kao prvi blizanac.

Usled komplikacija prilikom prirodnog porođaja došlo je do krvarenja na mozgu i kao posledica krvarenja dijagnostikovana je cerebralna paraliza. Mali Viktor je od četvrtog meseca uključen na intenzivan tretman pri Specijalnoj bolnici za cerebralnu i razvojnu neurologiju i zahvaljujući konstantnim terapijama, dosta je napredovao i mentalno je očuvan. Prohodao je sa dve godine, ali je sa svojih jedanaest godina i dalje nestabilan i u mnogim životnim funkcijama nesamostalan.

Viktor je operisan 2016. godine. U periodu poberteta moguć je nagli rast što nikako ne ide u prilog Viktorovom stanju i može dovesti do deformiteta zglobova, kičme,pogoršanja balansa hoda i do sada postignutih rezultata.

Viktor mora konstantno da ide na neurorehabilitacije i terapije. Pored motoričkih problema, Viktor pohađa školu po posebnom programu jer ima dijagnozu poremećaja pažnje i koncentracije.

Sredstva su mu potrebna za nastavak terapije, terapije plivanja, konstatnih vežbi za razvoj motorike, logopedske i defektološke tretmane kao i za troškove smeštaja.

Roditelji apeluju na sve dobre ljude da pomognu prema svojim mogućnostima.

Viktor Miletić (60) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *