Porodica malene Nađe moli dobre ljude da pomognu!

Porodica malene Nađe moli dobre ljude da pomognu!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nađu Bojić (2014)

Nađa je rođena 22.12.2014. godine i dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Po rođenju je imala hiperbilirubinemiju koja je sanirana fototerapijom.

Nađa se normalno razvijala, prohodala je sa 18. meseci. Do prvog rođendana ništa nije ukazivalo na to da će Nađa imati zdravstvene probleme. Nakon toga postaje povučena i prestaje njena interakcija sa ukućanima. Nije se igrala sa drugom decom,prestala je da se odaziva na ime,izgubila je kontakt očima i govor je prestao.

Sve što je Nađa umela u prvoj godini u drugoj kao da je neko izbrisao. Sa nepune tri godine, na zahtev roditelja primljena je na Institut za mentalno zdravlje u Beogradu na hospitalizaciju. Dijagnostikovan joj je dečiji autizam (Dg. f84.0) Od tada Nađa se lavovski bori za poboljšanje svog stanja. Defektološki tretmani i rad kod kuće pomogli su pomalo u adaptaciji i razumevanju, vrtić u socijalizaciji, ali je to još uvek nedovoljno da Nađa ima detinjstvo kakvo zaslužuje.

Porodica nije u mogućnosti da sama obezbedi novčana sredstva koja su neophodna za Nađino dalje lečenje, i ovim putem se obraćaju svim humanim ljudima koji žele i mogu da pomognu,da pomognu Nađi da ima bolju budućnost.

Sredstva su joj potrebna za lečenje u Turskoj, tretmane matičnim ćelijama, defektološko logopedske tretmane, muziko terapije, suplemente, kao i za putne troškove i smeštaj.

Nađa Bojić (1258) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *