Stefani treba pomoć dobrih ljudi, vratimo osmeh na lice ove devojčice!

Stefani treba pomoć dobrih ljudi, vratimo osmeh na lice ove devojčice!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Stefani Stojnić (2019).

Stefani je rođena 02.10.2019. godine u Beogradu. Trudnoća je bila uredna. Do komplikacija je došlo prevremenim porođajem koji se završio carskim rezom. Stefani je mesec dana provela na Institutu za neonatologiju. CT nalaz je ukazao na ozbiljne posledice po njeno zdravlje usled nedostatka kiseonika u mozgu.

Nakon izlaska iz bolnice počinje sa fizikalnim terapijama u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Napretka ima, ali su mali, spori i nedovoljni. Urađena je magnetna rezonanca koja je potvrdila velika oštećenja, duboko u beloj masi čime joj je narušen rad motornih funkcija.

Stefani je vesela i nasmejana devojčica i svakim danom pokazuje koliki je borac. U sedećem položaju uspe da se zadrži nekoliko sekundi. Još uvek ne hoda i ne puzi. Da bi stala na svoje nogice, potrebno je mnogo rada.

Roditelji su do sad sami finansirali lečenje, ali su iscrpeli sve resurse stoga se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da pomognu kako bi Stefani imala svakodnevne terapije koje su joj neophodne kako bi napredovala.

Stefani su sredstva potrebna za fizikalne i ostale potrebne terapije, rehabilitaciju, specijalističke preglede, za operativne zahvate, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, lekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Stefani Stojnić (1014) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *