11-godišnji Ognjen treba pomoć naroda za nastavak lečenja

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Ognjena Koldžića (2012).

Ognjen je rođen 11.12.2012. godine u Beogradu. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Otpušten je iz bolnice KBC Zvezdara kao zdravo dete, lepo je napredovao, počeo da sedi sa 6 meseci, prohodao sa godinu dana. Sa 18 meseci prima MMR vakcinu i kreće u vrtić gde vaspitačice nakon određenog vremena primećuju da je Ognjen hiperaktivan i skreću pažnju da se obave konsultacije sa lekarima.

U potrazi za pravim odgovorom tek nakon 3. godine traganja psihijatar u Institutu za mentalno zdravlje i neurolog u Dr. Subotića potvrđuju dijagnozu F84.0 (Autistični spektar koji karakteriše poremećaj u komunikaciji i socijalnim veštinama)

Uz pomoć logopedskih tretmana Ognjen postepeno napreduje, ali još uvek oskudno u odnosu na njegove vršnjake. Ima lošu socijalnu interakciju i stereotipne radnje. Zbog nemogućnosti govora Ognjen je sklon napadima plača i bacanju predmeta.

Ognjen pokazuje emocije, hoće da zagrli i poljubi. Kako bi Ognjen mogao normalno funkcionisati potrebno je bilo mnogo truda i rada. Porodica je do sada samostalno snosila troškove lečenja ali im je za ubuduće potrebna pomoć humanih ljudi kako bi nastavili sa lečenjem.

Sredstva su mu potrebna odlazak na transplantaciju matičnim ćelijama u inostranstvu, laboratorijske analize, suplemente, tretmane, kao i za putne troškove i smeštaj. Za Ognjena! Budimo humani! Pomozimo Ognjenu!

Ognjen Koldžić (1240) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *