Uhapšen Tuzlak koji je pretukao bivšu suprugu, zadobila povredu grudnog koša

Uhapšen Tuzlak koji je pretukao bivšu suprugu, zadobila povredu grudnog koša

Muškarac inicijala S. O. koji je sinoć u Tuzli fizički napao bivšu suprugu lišen je slobode. S druge strane, žena koja je upućena u bolnicu odbila je dalje liječenje. U petak uvečer oko 20:35 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Centar prijavljeno je da je ženska osoba E. M. rođena 1972. godine iz Tuzle, koja se nalazi na adresi Rudarska 39 povrijeđena u predjelu grudnog koša, najvjerovatnije hladnim oružjem.

“Na mjesto događaja odmah je upućena patrola policije Policijske stanice Centar i Policijske stanice Zapad, kao i uviđajna ekipa Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla te je upoznat i dežurni tužilac. Na mjestu događaja nije zatečena povrijeđena osoba, koja je u međuvremenu prevezena u Kliniku za maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju UKC-a Tuzla radi ukazivanja medicinske pomoći”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.
Kako je dodala, u međuvremenu, oko 20:40 sati Policijskoj stanici Centar javio se S.O. rođen 1969. iz Tuzle te potvrdio da je on napao E. M. kojom prilikom je rekao i svoju lokaciju, gdje su također pristupili policijski službenici te ga po nalogu dežurnog tužioca uhapsili.

“Povrijeđenoj osobi je u UKC-u Tuzla ukazana medicinska pomoć, ali se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, a povrijeđena je odbila dalje liječenje”, naglasila je Sprečić.

Osumnjičeni S. O. će po nalogu postupajućeg tužioca, nakon kriminalističke obrade biti predat tužiocu na dalje preduzimanje mjera i radnji iz njihove nadležnosti, dok se rad na dokumentovanju ovog događaja nastavlja pod nadzorom postupajućeg tužioca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *