Ognjen i Konstantin su preslatka braća koja trebaju pomoć dobrih ljudi!

Ognjen i Konstantin su preslatka braća koja trebaju pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Konstantina i Ognjena Veđića (2017).

Konstantinu je sa godinu i po dana dijagnostifikovan razvojni poremećaj – autizam, sa govornom manom. Motorički je zdravo dete, sa zaostatkom u razvoju. Ognjen je Konstatinov mlađi brat, rođen iste godine. Do šesnaestog meseca se razvijao sasvim dobro i bio je napredna beba, koja je prohodala i progovorila na vreme. Odjednom dolazi do regresije, prekida psihomotornih sposobnosti, još uvek iz neutvrđenih razloga.

Ognjen slabo jede, naglo gubi na telesnoj težini, ne spava, postaje jako razdražljiv i prestaje da hoda. Posle dvadeset dana bolničkog lečenja na Institutu za majku i dete upućen je na dečiju psihijatriju gde tim lekara konstatuje razvojni poremećaj i savetuje dalje lečenje defektologa, logopeda i fizijatra.

Kako bi se Konstatin i Ognjen dalje razvijali kao i njihovi vršnjaci, neophodna su im novčana sredstva za logopedske i defektološke tretmane, medicinski potrošni materijal, specijalističke preglede, kao i sredstva za tretmane matičnim ćelijama u inostranstvu, uključujući i putne troškove.

Za Konstatina i Ognjena! Budimo humani!

Pomozimo Konstantinu i Ognjenu!

Ognjen i Konstantin Veđić (712) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *