7-godišnji dečak Đorđe treba pomoć dobrih ljudi!

7-godišnji dečak Đorđe treba pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Đorđa Dačića (2016).

Đorđe je zbog preteće asfiksije i registrovanog IGUAR rođen hitnim carskim rezom, nakon čega ga smeštaju na Neonatološko odeljenje i stavljaju u izoletu da bi dobijao kiseonik. Više od mesec dana je proveo na odeljenju gde su pratili njegovo zdravstveno stanje. Pomoću kariotipa ustavljeno je da ima Down sindrom.

Na ultrazvuku mozga ustanovljeno je da su bočne komore umereno proširene i prate se od strane hirurga. Đorđe je rođen sa Sindaktilijom drugog i trećeg prsta leve noge.

Po otpustu, Đorđe sa tri meseca dobija visoku temperaturu i ponovo ga hospitalizuju. Prilikom urađenog eha gornjeg abdomena uočava se da na desnom bubregu postoji zastoj prvog stepena, nakon čega dete dobija učestale urinarne infekcije E-coli, zbog kojih je od trećeg meseca na antibioticima i i dalje je na profilaksi. Takođe je rađena i MCUG, gde je ustanovljena Neurogena mokraćna bešika.

Đorđe je prohodao sa dve godine i tri meseca, ali je još uvek nestabilan i nesiguran u hodu i ne govori. Posećuje nefrologa, neurologa, fizijatra, psihologa, defektologa, oligofrenologa, logopeda i druge specijaliste. Potrebni su mu svakodnevni intezivni logopedski, defektološki i fizikalni tretmani kako bi mogao u potpunosti da razvije svoje kapacitete koji su mu biološki dati. Na žalost, sve to iziskuje dosta novca koji porodica nije u mogućnosti da obezbedi kako bi Đorđe imao šansu da se igra sa drugarima i da komunicira kako bi ga drugari i porodica koliko toliko razumeli.

Za Đorđevu prvu reč! Budimo humani!

Pomozimo Đorđu!

Đorđe Dačić (677) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *