Stefan hitno treba pomoć dobrih ljudi!

Stefan hitno treba pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić nastavlja prikupljanje novčanih sredstava za Stefana Miladinovića (2014).

Stefan je iz Niša, rođen 09.01.2014. godine. Оboleo je novembra 2016. godine od veoma retke i agresivne vrste malignog tumora – rabdomiosarkoma, od koga oboli četvoro dece na milion novorođenih.

Nakon teške borbe, devet ciklusa hemioterapije i operacije u Nišu, Stefan je morao da lečenje nastavi u Štutgartu, u jedinoj specijalizovanoj ustanovi u Evropi za lečenje sarkoma kod dece. Nakon dvanaestočasovne, veoma teške i rizične operacije, nemački lekari uspeli su da uklone tumor u potpunosti, ali je tada trogodišnji Stefan morao i na 28 ciklusa zračenja.

Posle toga, imao je šestomečnu terapiju citostaticima i njegovo stanje sada je stabilno, ali su tokom dugog lečenja oštećeni bubrezi, zbog čega sada mora da uzima više vrsta lekova i suplemenata. Dijagnostikovana mu je tubulopatija, za čije lečenje roditelji moraju kupovati lekove u Nemačkoj, jer se u Srbiji ne proizvode. Sredstva su mu neophodna za medikamente, supelemete, kao i za redovne kontrole na klinici u inostranstvu.

Naredne četiri godine, lekari će pratiti njegovo stanje. Roditelji i ovom prilikom zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su pomogli svojim uplatama da Stefan dobije životnu bitku.

Za Stefanovo bezbrižno detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Stefanu!

Stefan Miladinović (214) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar  Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *