Nasilnik koji je nasmrt pretukao dvogodišnju bebu osuđen na doživotnu kaznu zatvora - Dnevne

Nasilnik koji je nasmrt pretukao dvogodišnju bebu osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Nasilnik koji je nasmrt pretukao dvogodišnju bebu osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Viši sud u Zaječaru izrekao je doživotnu kaznu zatvora Miloš N. iz sela Donji Dejan kod Vlasotinca, jer je 21. februara u Zaječaru nasmrt pretukao dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge. Odbrana je najavila žalbu, prenosi RTS. Za smrt dvogodišnje P. V. Viši sud u Zaječaru odredio je doživotnu kaznu zatvora, a branilac osuđenog Miloša N. najavio je žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji. U svojim završnim riječima postupajući tužilac je sudu predložio da Miloš N. za krivično djelo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora. Sa druge strane, branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umjesto na doživotni zatvor.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti djevojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt djevojčice je nastupila neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, prouzrokovanog “obimnim jakostepenim povredama glave i posljedičnim razvojem jakostepenog otoka mozga”.

Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život. Vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuropsihijatrije ukazuje da je Milošu N. u vrijeme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila. Optužen je da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge i teško ju je povrijedio. Dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gdje je preminulo, prenosi RTS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *