Dvogodišnji dečak Maksim Milunović treba pomoć humanih ljudi!

Dvogodišnji dečak Maksim Milunović treba pomoć humanih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Maksima Milunovića (2021)

Maksim boluje od cerebralne paralize (G80.9 Paralysis cerebralis, non specificata) uz prateće dijagnoze Q02 Microcephalia i Q04.9 urođena anomalija mozga, neoznačena (Malformatio cerebri congenita, non specificata). Dete je iz prve po redu, uredno kontrolisane trudnoće, porođaj započet prirodnim putem, završen carskim rezom, bez ikakvih komplikacija. U trećem mesecu života primećen je povišen tonus mišića i od tada je uključen u stimulativni tretrman, a u mesecima koji su usledili primećeno je značajno kašnjenje u psihomotornom razvoju. Prati se kod neurologa, a MR nalaz u februaru 2022. godine ukazao je na smanjen obim kranijuma u odnosu na životnu dob, utvrđeno je da mozak nije dovoljno razvijen, da postoji redukcija moždane mase i proširenje moždanih komora. Uzrok ovakvog stanja mozga je još uvek nepoznat, pa je Maksim upućen na genetska ispitivanja koja su u toku.

Maksim ne govori, ne može samostalno da sedi, niti da puzi i hoda. Do sada je lečen u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju i u Banji Koviljači. Roditelji su do sada lečenje finansirali sami, ali budući da je neophodno da terapije budu još intenzivnije, da Maksim ima kontinuirano lečenje potrebna im je pomoć.

Sredstva su potrebna za intenzivne fizikalne terapije, specijalističke preglede, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, lečenje u inostranstvu, ortopedska pomagala, troškove puta i smeštaja u toku lečenja.

Maksim Milunović (1528) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar  Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *