Roditelji pozvali policiju kada su vidjeli što je njihov sin učinio

Roditelji su sami pozvali policiju kada su kod sina pronašli pirotehniku, gotovo 400 komada, ​​koju je kupilo bez njihova znanja. Sve se desilo u Ljubljani, a iz tamošnje policije pohvalili su roditelje: “Svojim odgovornim ponašanjem zaista su dali primjer djetetu i spriječili moguće povrede.”

Upravo roditelji imaju važnu ulogu u osvješćivanju maloljetnika o opasnostima pirotehnike. “Važno je da govore o toj temi i upozoravaju djecu na opasnosti i posljedice uporabe pirotehničkih proizvoda”, istaknuli su u ljubljanskoj policiji, piše N1 Slovenija.

Policija širom regiona upozorila je građane koji koriste pirotehnička sredstva da ne podcjenjuju njihovu moć: “Ako već koriste pirotehniku, neka budu uzor svojoj djeci kako je koristiti na siguran način i obvezno neka pirotehniku kupuju u trgovinama koje imaju odobrenje za prodaju jer tako je jedino moguće kupiti pirotehniku provjerene kvalitete.”

Tim Klinike za dječje bolesti Zagreb zbog opasnosti od pirotehnike povodom nedavnog Međunarodnog dana svjesnosti o opeklinama kod djece snimio je spot kojim se upozorava na povrede od opeklina, pa tako i na opasnosti pirotehnike.

“Svake godine u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova radimo akciju da bismo prevenirali povrede i vidimo rezultate. Zaista su se te brojke smanjile, ali sada su češće one ozbiljnije povrede, tako da nije loše s akcijom početi na vrijeme jer je prva povreda od pirotehnike zabilježena u 11. mjesecu”, kazao jekirurg Zoran Barčot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *