Tuzlanka dr. Ivana Iveljić drugi put bila predavač na skupu interventnih kardiologa u Dubaiju

U Dubaiju, UAE, 6. i 7. decembra održan je najveći skup interventnih kardiologa za regiju Bliskog Istoka, jedan od četiri najveća svjetska skupa interventnih kardiologa.

Pored dr. Gorana Stankovića, direktor Klinike za kardiologiju UKCS, kao jednog od organizatora ispred PCR, jedini predavač sa područija Balkana bila je dr. Ivana Iveljić,šef Odjeljenja interventne kardiologije Klinike za invazivnu kardiologiju UKC-a Tuzla sa pozvanim predavanjem na bazi prakse i nauke na temu: „How to treat an ostial LAD lesion in LM trifurcation: Step by step approach“ – „Kako tretirati ostijalnu bolest na kompliciranom i rijetkom mjestu: Pristup korak po korak“.

Dr. Ivana Iveljić je na ovom skupu bila aktivni učesnik u skoro svim sesijama posebno na temu bifurkacija, pojašnjavajući i implementirajući stavove Evropskog bifurkacijskog kluba čiji je ponosni član.

Već drugi puta je bila predavač u Dubaiju i jedna od rijetkih ženskih učesnika na kongresu.

– Nije ovo samo ogroman profesionalni uspjeh mene kao pojedinca, već i centra u kojem radim kao i države i regije u kojoj živim. Uvijek s ponosom izađem i kažem zovem se Ivana Iveljić, interventni sam kardiolog i radim u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Hvala mojim najbližima koji su uvijek uz mene i moj vjetar u leđa, a hvala i onima koji nisu; ovaj naš pozitivni vjetar je jači i otpuhat će sve vaše negativne vjetrove – navela je doktorica Iveljić.

Mr. med. sci. dr. Ivana Iveljić, je specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog i šef Odjeljenja interventne kardiologije Klinike za invazivnu kardiologiju UKC-a Tuzla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *