Nakon puno suza i molitvi, beba rođena s 455 g odlazi kući nakon gotovo 500 dana u bolnici - Dnevne

Nakon puno suza i molitvi, beba rođena s 455 g odlazi kući nakon gotovo 500 dana u bolnici

Prerano rođena beba teška 455 grama pri rođenju pokazuje snagu ratnika tijekom svog 16-mjesečnog medicinskog putovanja koje je započelo na dan njegova rođenja! Dana 1. novembra 2023. Greyson Butler napustio je jedini dom koji poznaje, dječju bolnicu Blythedale u Valhalli, New York.

Iako vam Vikinzi mogu pasti na pamet, jedina sličnost ovdje je način na koji se mala beba borila za preživljavanje! Greyson’s Valhalla je zajednica u Mount Pleasantu, NY, koja se nalazi u metropolitanskom području New Yorka. Rođen 27. juna 2022. od roditelja Monae Harper i Jeffreyja Butlera, dječak iz Bronxa doista je “čudo od bebe”.

“Puno neprospavanih noći, puno suza, puno molitvi, puno plača”, prisjetila se njegova majka, Monae Harper. “Sve u svemu, ispunjeni smo radošću jer je moj sin upravo ovdje. On je čudo od bebe.”

Greyson je rođen 16 sedmica prerano, težio je samo 455 grama i bio je veličine vrećice “brašna”. Mikro nedonošče s urođenom srčanom greškom i kroničnom bolešću pluća je imao 20% šanse da preživi. To su nevjerojatno teške šanse. Međutim, dragocjeni Greyson jedan je žilav mali dečko. Uz pomoć liječnika, medicinskih sestara i medicinskog osoblja, moćni Greyson svakodnevno je radio kako bi mu bilo bolje. U međuvremenu, Monae i Jeffrey doživjeli su iscrpljujuće emocije tijekom gotovo 500-dnevne vožnje “roller coasterom”.

Monae je za rekla: “Odmah sam se zabrinula. Dakle, puno sam dana mislila da moj sin ide kući, ali onda se dogodila druga situacija. Bili smo tako uplašeni. Izgledao je kao da će se slomiti. Bio je tako nježan.”

Te su situacije uključivale 15 transfuzija krvi, pet napada zbog upale pluća i dvije operacije! Osim u dječjoj bolnici Blythedale, Greyson se liječio u još četiri medicinske ustanove. Napokon je Greyson, težak 9 kilograma, mogao napustiti dječju bolnicu Blythedale i započeti život u svom pravom domu.

Hvala Bogu, liječnici nisu zabrinuti zbog neuroloških defekata. Dr. Dennis Davidson rekao je: “Kada dođem ujutro, znam da je dobro jer ako ga poškakljam, on se valja uokolo od smijeha i prebacuje ručnik preko glave.” Oduševljen i ponosan, Jeffrey je razmišljao o snazi ​​svog sina. Iako Jeffrey zna da bi Greyson mogao doživjeti malo kašnjenje u nekim područjima, on nije zabrinut. Vidi da Greyson ima “smisao za humor” i da je “pametan”.

Jeffrey je rekao: “Mislim da je to priča o čudu. Nikada se nije prestao boriti. Kroz puno situacija je prošao, a koje sam želio jednostavno odbaciti – ovdje je svaki dan, on se nikad ne prestaje boriti – zašto bi se onda ja prestao boriti?”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *