“Svaki njegov mali atom je moj!”: Čiji je DNK bebe Marije Šerifović, pojasnila i odnos sa surogat majkom

I u genetskom, i u administrativnom i u svakom drugom smislu ja sam Mariova majka, svaki njegov mali atom koji dolazi iz majčinog DNK je moj. Ja sam njegova biološka majka i u dokumentima sam upisana kao jedini roditelj – ističe između ostalog Marija Šerifović za Blic i pojašnjava postupak.

– Uh… Pa dugo je trajao moj proces odlučivanja. Neophodno je da se informišete, da okupite oko sebe prave ljude, iskrene i stručne. Bez želje da pojednostavljujem, jer je postupak zahtijevan i emotivno i administrativno, ipak nije nemoguć. Na prvom mjestu, važno je da pravno regulišete sve na vrijeme. Nakon toga dođe medicinski dio, terapije, vađenje jajnih ćelija, njihov transfer, zatim dobra agencija koja zastupa prava surogat majki i ljekar koji prati trudnoću. Dugačak put, ali kada postoji velika želja, uvijek postoji i način. Ogromna želja da nekome pružim svu ovu ljubav koju posjedujem… Bezrezervno… To je na prvom mjestu – priča Marija.

Pjevačica je objasnila i kakav je njen odnos sa surogat majkom.

– To je žena koja je pomogla da se ispuni moja najveća životna želja. Imale smo najbliži mogući odnos, čule se svakodnevno, zajedno prolazile kroz sve izazove trudnoće, zajedno išle na preglede..Kao što sam rekla. Prije nego što sam se odlučila za surogat materinstvo, više puta sam pokušala da iznesem trudnoću i nisam u tome uspjela, na moju veliku žalost. Zaista ne želim javno da objašnjavam medicinske razloge za to, ali surogat materinstvo je konačno bio moj jedini izbor – navela je Šerifovićeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *