Tuzlanka u borbi za egzistenciju: Trudna Eldina Ramić i njeno šestero djece znaju zaspati gladni

Sudbina se poigrala Eldinom Ramić iz tuzlanskog naselja Irac. Trudna Ramić živi u neuvjetnom podrumu jedne kuće, zajedno sa svojih maloljetnih šestero djece, a, kako je rekla za „Avaz“, muž je nju i djecu napustio i ostavio bez ičega. Od svega je najviše boli to što djeci nema šta dati da jedu.

– Suprug je samo otišao prije četiri mjeseca. Mi smo ostali da se snalazimo kako znamo. Živimo u ovom podrumu s jednim prozorom. Čim 15 sati otkuca, ništa se ne vidi. Barem da imamo struju, bilo bi lakše. Skoro sam dobila paket s namirnicama. Djeca su tražila da ih skuham, a ja nemam gdje. Vjerujte, teško je – priča Ramić.

Navodi da djeci, upravo zbog toga što nemaju struje, nema mogućnost da kuha pa je uglavnom, kada imaju šta jesti, to hljeb i nešto uz njega što mogu sebi priuštiti te dodaje da često znaju zaspati gladni.

– Više smo gladni nego siti. Svega nam fali, ali, eto, lakše bi bilo da imamo struju jer bih djeci tada mogla skuhati grah, supu, a ovako ništa. Tužno je gledati svoju djecu gladnu, a ne možeš im pomoći. I oni su svjesni situacije pa ne traže mnogo – navodi ova žena.

Kaže da bi rado radila kada bi mogla, ali ne može ni od djece ni zbog toga što je u drugom stanju, ali ponekad ode pa očisti nekom kuću.

– Ponekad me neko zovne da očistim kuću, a imamo i dječiji doplatak pa od toga odem i kupim namirnica da djeca mogu jesti. Teško je, imam šestero djece. Najstarija kćerka ide u školu. Nekad imam da joj dam za užinu, nekad nemam, a tu su i školski pribor, odjeća i obuća. Nadam se da će nam neko pomoći da prebrodimo ovaj teški period – priča Ramić.

Svi koji žele pomoći ovoj majci šestero djece, mogu je kontaktirati na broj 061 933 785.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *