Ako ne možeš pomoći, bar podeli! Nikolina treba pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nikolinu Josić (2009).

Nikolina je devojčica koja je imala bezbrižno i srećno detinjstvo. U jesen 2017. godine krenula je u drugi razred, radovala se druženju sa drugarima, proslavila svoj 8. rođendan.

Neposredno nakon toga majka je primetila oteklinu na desnoj strani grudnog koša. Mislili su da se radi o povredi izazvanoj dečijim nestašlukom. Preventivno su otišli kod lekara i započeli analize koje su dovele do saznanja da Nikolina ima Ewing sarkom sa lokalizacijom na VIII rebru desne strane grudnog koša. Njena borba odmah počinje. Primila je 6 ciklusa hemioterapije.

Nikolina je ovu bitku dobila u Novembru 2018. godine. Na kontrolnim pregledima u decembru i februaru rezultati su bili dobri. U maju, Nikolina odlazi u Štutgart na još jednu kontrolu, kada je posle magnetne rezonance uočena promena na levom plućnom krilu. Posle dodatnih ispitivanja ustanovljeno je da je potrebna hitna operacija, koja je obavljena 7.6.2019. godine, a da je promena metastaza Ewing sarkoma na plućima. Nikolina je i tu bitku dobila.

U novembru 2022. godine uočena je promena u grudnom košu. Nikolini sledi lečenje, što iziskuje nove enormne troškove, koje Nikolinina porodica nije u mogućnosti da plati. Nikolini su neophodna sredstva i za specijalističke i kontrolne preglede, prevod medicinske dokumentacije, dijagnostiku, rehabilitaciju, laboratorijske analize, za oftamološku opremu, fizikalne tretmane, suplemente, minerale, vitamine kao i za smeštaj i putne troškove.

Nikolina je uprkos svemu vesela devojčica, svesna svega šta joj se dešava. Odbrojava dane do saznanja da je lečenje završeno i da može da se vrati normalnom životu.

Nikolina Josić (482) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *