Milionerka poginula sa sinom: Jeziva nesreća na zimovanju, jedva im našli tela, ostali članovi porodice IZBEGLI SMRT za dlaku

Tela Kejt Voks (54) i njenog sina Arčija (22) pronašli su gorski spasioci nakon što ih je lavina zatrpala van staza kod Šamonija u četvrtak popodne.

Voks i njen stariji sin skijali su sa još tri člana porodice i instruktorom skijanja, navode francuski tužioci, koji su pokrenuli istragu o ubistvu iz nehata.

Nastradala žena je bila jedan od direktora porodične firme za nekretnine vredne više od milijardu evra sa sedištem u Mančesteru i veliki filantrop. Arči je nekadašnji igrač ragbija koji je prošle godine stekao zvanje instruktora skijanja prvog nivoa u Kanadi.

Veruje se da su Kejt i Arči boravili u planinskoj kući njenog brata Krisa Oglzbija koji je inače izvršni direktor kompanije.

– Porodica ovde dolazi godinama na skijanje i redovno ih viđamo. Došli su u lokal dan pre lavine i onda sam preko nekih instruktora čuo šta se dogodilo. Video sam Krisa u subotu i izgledao je jako uznemireno. Sve je tako tužno i tragično. Arči je bio samo dečak – navodi vlasnik lokalnog bara.

Sada su se pojavili i dodatni detalji o okolnostima tragedije kad je nivo upozorenja za lavinu bio dva od pet.

Grupa je skijala u četrvtak van staze sa lokalnim instruktorom i porodičnim prijateljem. Zvaničnici su rekli da su ostala tri člana porodice i vodič uspeli da se sklone s puta, ali su Voks i Arči zatrpani. Mediji navode da su Oglzbi i njegova kćerka i Arčijev mlađi brat uspeli da se sklone na vreme.

Tela su pronađena tek nakon petočasovne operacije spašavanja u kojoj je učestovalo 20 spasilaca sa dva helikoptera i dve ekipe pasa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *