Mlada majka Samira Mehmedović iz Banovića hitno treba pomoć dobrih ljudi! - Dnevne

Mlada majka Samira Mehmedović iz Banovića hitno treba pomoć dobrih ljudi!

Poštovani sugrađani i svi ljudi dobre volje, objavljujem ovaj apel za pomoć u nadi da ćete se odazvati u što većem broju i svojim novčanim doprinosom ali i dijeljenjem ovog apela doprinjeti izliječenju Samire Mehmedović, mlade majke dva sina iz Banovića, kojoj su hitno potrebna veća novčana sredstva za zahtjevnu operaciju i akobogda uspješan oporavak u Turskoj.

Njena životna priča izgleda ovako:

Nakon dugotrajnih zdravstvenih tegoba, raznih snimaka i magnetne rezonance koja je pokazivala određenu tvorbu unutar lobanje promjera 13×17 mm, liječena sam na UKC Tuzla godinu dana bez objašnjenja o tačnoj sadržini i ozbiljnosti tvorbe.
Zbog toga sam u septembru 2023 godine otputovala na pretrage u Tursku , gdje su dodatnim pretragama utvrdili da imam vaskularnu anomaliju i na istom tom mjestu, gdje su se vene bukvalno smotale, stvorio se kavernom koji je već prokrvario i kalcifikat.
Tada su mi radili tzv. DSA zahtvat kroz preponu smatrajući da će mi to pomoći, samo da ne bi došlo do otvaranja lobanje jer bi ta operacija bila izuzetno komplikovana i teška.
Pila sam i propisane terapije mjesec dana ali nažalost, moje tijelo nije adekvatno reagovalo i stanje se nije popravilo na bolje.
S obzirom da su se šanse za krvarenje unutar glave utrostručile za ovaj period do sada, JEDINO rješenje ostala je komplikovana i zahtjevna OPERACIJA koja će se akobogda obaviti uskoro u Turskoj a za koju je neophodno prikupiti 16 000 eura. Taj iznos je iznos same operacije a dodatnih 2000 eura potrebno je za hospitalizaciju jer se predviđa 5 dana oporavka od kojih svaki dan košta 400 eura.

To su za mladu majku i njenu porodicu prevelika novčana sredstva koja nema u ovom trenutku, pogotovo jer je i sama uspjela svojim ličnim sredstvima platiti put i boravak u Istanbulu za dva prethodna odlaska na pretrage.

OVOM PRILIKOM APELUJEMO NA SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA SE UKJLJUČE U AKCIJU PRIKUPLJANJA NOVČANIH SREDSTAVA ZA POMOĆ U IZLIJEČENJU SAMIRE MEHMEDOVIĆ. MLADE BANOVIĆANKE I MAJKE DVA SINČIĆA.

HVALA SVIMA KOJI SE ODAZOVU OVOM HUMANOM POZIVU I PODIJELE VIJEST !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *