I ovo je moguće u Domu zdravlja Lukavac! Stomatolog vas neće pregledati ako nemate maramice

Dom zdravlja Lukavac često je tema na mnogim portalima zbog uslova i načina rada pojedinih odijela. Mnoga rukovodstva u Domu zdravlja jedino što su radila su zapošljavala zaslužne kadrove stranaka na vlasti, a najmanje su radila za korist građana i objekta koji su uspjeli uništiti i renovirati jedino ako se javi neko da to uradi – donacijom. Treba li spomenuti koliko je toaleta u funkciji i koliko ih je i u kakvim uslovima dostupno korisnicima? To se nadamo da ćete vi u komentarima.

Danas i pored toga što izdvajate ne tako mala novčana sredstva za zdravstvenu zaštitu i osiguranje, vrlo često nakon pregleda morate posjetiti obližnju apoteku i kupite injekcije i lijekove. To se zna dešavati i kada je hitan slučaj u pitanju. Ukoliko su vam potrebne fizikalne vježbe, uslov je da posjedujete papirne maramice, gel za masažu i šta sve ne, a odnedavno uslov za uslugu imate i na pregledu kod stomatologa.

U 2024. godini uslov da vas pregleda stomatolog u Domu zdravlja Lukavac je posjedovanje maramica i to je istaknuto na više mjesta.

–Iako plaćamo zdravstveno osiguranje, a uslovi u kojima se liječimo su katastrofalni, Domovi zdravlja nam žele nametnuti i nove uslove. Da bi vas pregledao zubar u Lukavcu morate imati obične papirne maramice, inače vas neće primiti. Sramota. Zasigurno više neću dolaziti ovamo, ali neću ni da šutim. Sve dok budemo šutjeli, postavljati će nam nove uslove. Ionako je svako malo nestašica injekcija i infuzija, pa kad vam doktor propiše, prvo sve morate kupiti. Zavoje i gaze isto tako. Sada su pretjerali i sa maramicama. – Izjavila je naša čitateljka.

Od Uprave Doma zdravlja ćemo zatražiti komentar na članak i postaviti direktno pitanje – do kada će pacijenti imati ovakve uslove i biti primorani da kupuju zavoje, maramice, infuzije, injekcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *