Ako ne možeš pomoći, bar podeli: Devojčica Saša treba našu pomoć!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Sašu Obrenović (2017).

Saša je sa šest meseci prestala da pomera noge, samostalno vrši veliku i malu nuždu i tada joj je dijagnostifikovan maligni tumor Neuroblastom koji je ušao u kičmu i izazvao paraplegiju.

Saša je primila šest ciklusa hemioterapije na hematoonkološkom odeljenju UDK Tiršova i sada se nalazi na programu praćenja, jer se tumor smanjio ali se ne može operisati zbog svoje lokalizacije.

U toku je druga faza lečenja, a to je rehabilitacija. Sašine nogice se polako oporavljaju, iako je rečeno da nema mnogo izgleda za boljitak, ova hrabra devojčica je za kratko vreme postigla sjajne rezultate – samostalno puzi, a može i da stoji uz pridržavanje.

Saša je veliki borac, veselo i znatiželjno dete kao i svi njeni vršnjaci, željna da istraži svet na nogama. Njena porodica čvrsto veruje da Saša moze hodati i zato im je potrebna pomoć za rehabilitaciju u inostranim centrima. Saši su neophodna sredstva i za operativne zahvate, medikamente, lekove, medicinski potrošni materijal, ortopedska pomagala, specijalističke preglede i dijagnostiku, kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Saša prohoda! Budimo humani!

Pomozimo Saši!

Saša Obrenović (510) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *