Preminula Nina Pavić, rođena sestra Merime Njegomir - Dnevne

Preminula Nina Pavić, rođena sestra Merime Njegomir

Nekadašnja učesnica emisije „Nikad nije kasno“ i rođena sestra po majci pevačice Merime Njegomir, Nina Pavić preminula je danas nakon duge i teške bolesti.

Tužnu vest potvrdili su njeni prijatelji i porodica koji se na društvenim mrežama potresnim porukama opraštaju od nje.

-Draga naša Nina, neka te anđeli čuvaju. Sada si sa sestrom Merimom Njegomir zbog koje si mnogo tugovala.Tužan sam što te više nema. Laka ti zemlja, a saučešće porodici – napisao je jedan Ninin prijatelj na društevim mrežama.

Nina je u svojoj ispovesti za Grand otvoreno govorila o opakoj bolesti sa kojom se ginama lavovski borila.

-Nikad nisam htela da pričam o bolesti, ne volim to, jednostavno ne želim druge ljude da opterećujem stvarima koje nisu lepe. I u vreme takmičenja u ‘Nikad nije kasno“ sam vodila bitku sa kancerom, ali nisam htela da pričam o tome, želela sam da me ljudi slušaju, a ne da me sažaljevaju zbog bolesti– rekla je ona za Grand jednom prilikom i dodala:

-Moja borba traje od 2001. godine, imala sam osam kancera, na žalost sada metastaze i sada bijem onu najtežu bitku. Do sad je bilo osam malignih tumora za 23 godine, ali je bilo lakše, uklone se, nekoliko terapija i to je to, ovo je sad mnogo neizvesnije, ali ne dam se i nadam se pobedi. Četvrti put idem na hemioterapiju, ovu poslednju sam počela u decembru i ne predajem se, iako je teško.

Nina Pavić rođena je 1963. godine u Beogradu. Od osme godine se bavila muzikom, od kad joj je tata kupio harmoniku. Jako je želela da jednog dana zameni Radojku Živković.

U devetoj godini je otac upisao u muzičku školu. Posle niže muzičke upisala je srednju muzičku školu. Jedno vreme je radila kao muzički urednik.

Intezivno je pevala, obišla ceo svet i kako je govorila, doživela i lepo i ružno i ’95 izdala ploču za PGP. Kad je trebalo da razmišlja o novoj ploči i daljem napretku 2001. godine u tome je sprečio zdravstveni problem.

U 52. godini prijavila se za učešće u emisiji „Nikad nije kasno“, a nakon takmičenja osvojila je tri prestižna priznanja na desetom, jubilarnom festivalu „Lira“.

Njena pesma pod nazivom „Hvala oče“ nagrađena je za najbolji tekst, kompoziciju i osvojila je vicešampionsko mesto na ovom muzičkom događaju u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *