Ako ne možeš pomoći, bar podeli! Prelepa Katarina (21) hitno treba pomoć! - Dnevne

Ako ne možeš pomoći, bar podeli! Prelepa Katarina (21) hitno treba pomoć!

Katarina Trivić (21) iz Banjaluke već drugi put boluje od leukemije trenutno se nalazi na hemoterapiji i sprema se za transplantaciju matičnih ćelija.

Ona je putem svog Instagram naloga apelovala na sve humane ljude da joj pomognu sa donorinjem matičnih ćelija, koje su joj je neophodne za izliječenje.

– Htjela sam da apelujem na sve humane ljude, jer baš vi možete biti neko ko može da mi spasi život. Imam dijagnozu leukemije i treba da idem na transplantaciju matičnih ćelija, ali nemam srodnog donora – navela je ova hrabra djevojka.

Kako je objasnila, donori matičnih ćelija mogu da budu ljudi između 18 i 40 godina koji nemaju problem sa srcem, bubrezima te da nemaju neku autoimunu bolest. Donori ne mogu da budu žene koje su rađale, a uslov je da osoba ima više od 60 kilograma, piše ATV.

– Postoje banke donora matičnih ćelija koje postoje u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, dok u BiH nema takvih banaka. Ali, ako imate državljanstvo jedne od ove tri države ili neke druge države u kojoj postoji banka matičnih ćelija, možete da se prijavite za donora. Sa matičnim ćelijama možete da pomognete bilo kojoj drugoj osobi na svijetu kojoj je to potrebno, ako se podudarate u nekim genima rekla je Katarina.

Ona je poručila da je ova procedura jednostavna i da se svi zainteresovani prijave u banku donora, kako bi pomogli njoj ili nekome kome je ova pomoć neophodna.

 

View this post on Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *