Dečak (2) umro od gladi i žeđi pored očevog tela - Dnevne

Dečak (2) umro od gladi i žeđi pored očevog tela

Dvogodišnji dečak Bronson Batersbi, iz Skegnesa u Velikog Britaniji, umro je od gladi pored tela svog oca koji je preminuo od srčanog udara. Ovaj slučaj izazvao je bes na ostrvu, i mnogi se pitaju zašto socijalne službe nisu spasile mališana.

Bronsonova majka Sara (43), rekla je da ljudi moraju da se oslone na socijalne radnike, kako bi znali da su deca bezbedna. U gradiću u kom je živeo preminuli dečak pokrenuta je inspekcija svih socijalnih službi. Njih dvojica su poslednji put viđeni 26. decembra, dan posle Božića. Kenet, šezdesetogodišnji otac dečaka je ubrzo nakon toga preminuo od srčanog udara.

Mali Bronson je ostao sam, bez hrane i vode. Socijalni radnici posetili su iznajmljeni stan u kom je živeo Kenet 2. januara, i ponovo dva dana kasnije. Oba puta niko im nije otvorio vrata. Kontaktirali su policiju, ali je prošlo još pet dana pre nego što su tela Bronsona i Keneta pronađena 9. januara.

Preliminarni rezultati su otkrili da je Bronson umro od dehidratacije i gladi. Utučena majka dečaka rekla je za britanski “San”: “Da su socijalne službe uradile svoj posao, Bronson bi još uvek bio živ. Ali ništa nisu uradili. Ne mogu da verujem… Ne mogu da se izvuku sa ovim. Moramo se osloniti na socijalne radnike da bi naša deca bila bezbedna”.

Ona dodaje da je videla rezultate obdukcije, i da je mališan umro od gladi, nakon što je njegov otac preminuo.

– Misle da je Kenet umro najranije 29. decembra. Da je socijalna radnica provalila kada nije dobila odgovor 2. januara onda bi Bronson još uvek bio živ – kazala je Sara.

Otkrila je i da nije mogla da podigne telo svog sina, pošto je bilo previše krhko. Sara je poslednji put videla Bronsona pre Božića, a živog dečaka je poslednji video komšija, kada mu je mališan mahnuo ispred vrata. Savet okruga Linkolnšir kaže da je socijalna radnica posetila stan 2. i 4. januara i da je oba puta kontaktirala policiju.

Na kraju je uzela ključ od stanodavca i zatekla jezivu scenu. Policija i hitna pomoć su izašli na teren, ali su mogli samo da konstatuju smrt. Porodična prijateljica rekla je da joj je smrt dečaka slomila srce.

– Bronson je zaslužio više. Bio je tako pun ljubavi, divan dečak. Pronašli su ga sklupčanog kod Kenetovih nogu. Ostao je u mraku i mora da je bio prestravljen i zbunjen. Mora da je mislio da mu je tata zaspao. Sigurno je pokušavao da ga probudi. Mora da je vrištao. Ne znam kako komšije nisu čule – zapitala se ona.

Ona kaže da su socijalni radnici znali da Kenetu nije dobro, i da su morali da znaju da postoji šansa da mali Bronson ostane sam. Policija je rekla da nema nikakvih sumnjivih okolnosti, poput trovanja ugljen monoksidom, i slučaj je prosledila mrzvozorniku. Kenet nije mogao da radi zbog srčane bolesti, i socijalne službe su ga klasifikovale kao ranjivu kategoriju, zbog čega su ga obilazili na nedeljnom nivou.

– Kenet je voleo Bronsona više od svega. Sve bi uradio za njega. Bili su jedno drugom sve. Stalno imam sliku u glavi Bronsona kako pokušava da probudi svog oca, sam i zbunjen. To me tako ljuti – rekao je jedan porodični prijatelj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *