Ako ne možeš pomoći, bar podeli: Pravo je čudo što je još uvek živa, Zorica (8) ne može da živi bez naše pomoći!

Zorica Dragojlović (2015.) iz Beograda, rođena je kao zdrava beba sa ocenom 10. Već u prvih par meseci se bolest ispoljila, pa nikada nije sela ili samostalno napravila bilo koji pokret. Bolest joj je oduzela mogućnost samostalnog disanja, gutanja i mogućnost govora. Zoka je najstarija devojčica sa SMA tip 1 u Srbiji, koja je još uvek živa zahvaljujući respiratoru i svim drugim aparatima koji su joj od životnog značaja, kao i fizikalnoj terapiji, koju već sedam godina sprovodi u kućnim uslovima.

Zoka je mentalno očuvana i sve razume, ali je vezana za krevet i u potpunosti zavisi od majke.

Sredstva su potrebna za Zokin lakši život, za medicinska pomagala, za kupovinu aparata ako se neki pokvari, a ne može se popraviti, medicinski materijal, servisiranje aparata, banjsko lečenje, rehabilitacije, ortopedska pomagala, fizikalne terapije u patronaži.

Majka Ljiljana je samohrani roditelj i žive od tuđe nege i pomoći, što nije dovoljno ni za njen potrošni medicinski material, pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Zorici, tako što će preko Fondacije – humanost bez granica, iz Srbije poslati SMS sa brojem 84 na 2407 a iz Bosne i Hercegovine pozvati broj 17084.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski, KM i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže. Cena poziva iz Mtel mreže iznosi 2KM.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *