Majka Milana se polako oporavlja nakon porođaja: Otkriva ko je dao blagoslov za imena dječaka, a evo od koga očekuje najveću podršku

Dolazak na svijet četvorki Mateja, Marka, Luke i Jovana odjeknula je širom regiona i Evrope što i ne iznenađuje, jer slučaj da se rode četvorke je jedan u pola miliona.

Da su mališani dobro, ali i da se ona polako oporavlja, potvrdila je to u razgovoru Milana Petrović, majka trenutno najpoznatijih beba.

– Ja se polako oporavljam, a bebe su trenutno dobro, na intenzivnoj su njezi gdje će i biti određeni period – navodi Petrovićeva.

Iako danas, kada je porod prošao u najboljem redu, svi mogu odahnuti, sama trudnoća ipak nije bila laka.

Prema Milaninim riječima, trudnoća se od samog početka vodila kao visokorizična.– Pred porod skoro dva mjeseca sam bila hospitalizovana u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana radi čuvanja trudnoće. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim cijelom timu koji je vodio moju trudnoću na njihovoj ljubaznosti i stručnosti od početka, pa do samog kraja. Gotovo sam sigurna da bez njih ne bih uspjela – govori Petrovićeva.

Prvi plač malih četvorki koji je u nedjelju poslijepodne odjeknuo ljubljanskim porodilištem zasigurno će se čuti i u narednim danima, jer će Matej, Marko, Luka i Jovan još duže od mjesec dana biti u bolnici.

– U ovakvim slučajevima prijevremeno rođenih beba gotovo je sigurno da će narednih pet nedjelja provesti na intenzivnoj njezi, zatim da će još neki period biti pod nadzorom – kaže Milana za “Nezavisne novine”.

 

Takođe, veliku pažnju privukla su i imena četvorki, a za njih su dobili blagoslov iz manastira Krka.

– Kad smo dobili blagoslov za ta imena, više nije bilo dileme kako će se zvati – priča ona.

Kako ističe, ona i suprug Nemanja sada su isključivo skoncentrisani na oporavak beba i naredne mjesece će sigurno provesti u Sloveniji.

– Nakon toga ćemo suprug i ja odlučiti šta je najbolje za našu porodicu – navodi ona.

Pored Mateja, Marka, Luke i Jovana, Milana i Nemanja imaju i nešto starijeg sina Konstantina, te će tako njihov dom krasiti pet dječaka.

Da su pred njima izazovna vremena, svjesni su i Milana i Nemanja, a kako ističe, bez pomoći neće moći.

– Sigurno da bez pomoći nećemo moći. Računamo na pomoć porodice, posebno baka – ističe majka mališana.

Takođe, pored svakodnevne pomoći koju će mladim roditeljima pružati najbliži i najmiliji članovi porodice, podršku i pomoć su najavili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Kako Milana navodi, pomoć je najavljena sa još nekoliko strana, a kad se realizuje, rado će i o tome govoriti.

Dodaje da nisu očekivali da će u ovolikoj mjeri dolazak na svijet mališana izazvati pažnju javnosti.

– Želimo da se ovim putem zahvalimo svima na lijepim željama i čestitkama – zaključuje Milana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *