Ako ne možeš pomoći, bar podeli! Desetogodišnja Nataša treba našu pomoć!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Natašu Stojanov (2013).

Devojčica Nataša Stojanov rođena je 15.08.2013. godine prirodnim putem, zdrava sa ocenom 9/10. Do šestog meseca starosti dete napreduje, razvija se normalno u svakom smislu, gleda, prati radnje, počinje da guče, hvata rukicama.

Sve do prvog epileptičnog napada, kada počinje Natašina borba. Nakon više od godinu dana raznoraznih analiza i ispitivanja na razne retke i ostale bolesti što neurološke, što genetske, metaboličke i dalje nije poznat uzrok ni tačna dijagnoza. Dete pije lekove za svaku od bolesti na koju se sumnjalo, napadi se pojačavaju i sve su učestaliji, više vremena provodi u bolnicama nego kod kuće.

Nataša je do četvrte godine psihomotorno nesposobna (jede pasirano, ne govori, ne hoda, praćenje pogledom slabo, nekontrolisani su joj pokreti ruku i nogu…). Roditelji su do sada u sopstvenoj režiji vodili dete u nekoliko klinika ne bi li otkrili nešto više i pomogli detetu. Nataša već dve godine ide i na fizikalne trapije u Vukov centar u Novom Sadu koje su pomogle da dete dođe do faze sedenja, sveopšteg jačanja mišića i bolje kontrole pokreta.

Porodici je potrebna pomoć kako bi Nataša nastavila sa fizikalnim terapijama, logopedskim i defektološkim tretmanima, hidro i hipoterapijama, muzikoterapijama, zatim za medicinski potrošni materijal, medikamente i suplemente, tretmane u hiperbaričnoj komori, ortopedska pomagala, dijagnostiku i analize, rehabilitacije u inostranstvu, sredstva za troškove smeštaja, puta i za neophodnu medicinsku opremu i medicinske aparate.

Nataša Stojanov (703) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *