Ako ne možeš pomoći, bar podeli! Roditelji devojčice Natalije mole dobre ljude za pomoć! - Dnevne

Ako ne možeš pomoći, bar podeli! Roditelji devojčice Natalije mole dobre ljude za pomoć!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nataliju Stojimenov (2014).

Natalija je rođena 25.06.2014. godine u Nišu. Porođaj je protekao u redu . Trećeg dana po rođenju imala je neonatalne konvulzije, zatim hipertoniju kao i promene na koži.

Na Klinici za dermatovenerologiju otkrivena joj je Dg. Q82.3 Incontinentia pigmenti (retko oboljenje koje se javlja u neonatalnom periodu i karakteriše se zapaljenskim i hiperpigmentisanim promenama kože, uz anomalije na centralnom nervnom sistemu, očima, zubima i skeletu).

Kada je bila stara 20 meseci hospitalizovana je u Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju gde se u kontinuitetu lečila po nekoliko meseci. Natalija dobija još dve dijagnoze, cerebralnu paralizu i epilepsiju.

Prognoze su bile veoma loše, ali je Natalijina upornost i želja da prohoda, pobedila. Prohodala je sa pet godina, ali je hod nestabilan i nesiguran i mora imati tuđu podršku. Uz sve nedaće sa kojima se svakodnevno nosi ona je vesela i druželjubiva devojčica. Ide u predškolsku ustanovu i ima podršku vaspitačica i drugara koje joj mnogo znače jer joj pomažu da prevaziđe svaku prepreku.

Kako Natalija raste, terapije i tretmani moraju biti učestaliji da bi napredovala, ali za to joj je potrebna pomoć svih nas, jer su roditelji svih ovih godina sami snosili troškove lečenja i iscrpeli sve resurse.

Nataliji su sredstva potrebna za specijalističke preglede, fizikalne i logopedske tretmane, neurorobotiku,tretmane matičnim ćelijama, ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, vitamine i suplemente, rehabilitaciju kao i za putne troškove i smeštaj. Zbog rehabilitacije u inostranoj bolnici potrebno je sakupljati sredstva i za putno osiguranje.

Natalija Stojimenov (985) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar  Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *