Ubijena je Selma Baluković (48), osumnjičen muž Szabó-Csáki Ernő (50) - Dnevne

Ubijena je Selma Baluković (48), osumnjičen muž Szabó-Csáki Ernő (50)

U porodičnoj kući u Lipnici jučer je pronađeno beživotno rijelo Selme Baluković (48). Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša. Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

U kući je pronađen i njen muž Szabó-Csáki Ernő (50) mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, sa ubodnim povredama u predjelu abdomena. Operisan je i trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja. Iako sve ukazuje da je Selmu Baluković ubio suprug, dok se ne završe sve istražne radnje i potrebna vještačenja on se vodi kao osumnjičeni.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, rekao je da se obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa pronalaskom beživotnog tijela žene:

U pitanju je bračni par, i jedno i drugo su osobe sa različitim stepenom invaliditeta, bavili su se sportom. Žena je između ostalog imala povrede grudnog koša nanesene samostrelom. Više informacija će biti objavljeno nakon obavljenih potrebnih vještačenja.

S.M.
(tuzlarije.net)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *