Akcija “Top narko”: Kod 31-godišnjaka iz Gračanice pronađena različita droga - Dnevne

Akcija “Top narko”: Kod 31-godišnjaka iz Gračanice pronađena različita droga

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/Sektora kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjek za kriminalističku tehniku, forenziku i kdz, su u saradnji sa policijskim službenicima PU Gračanica i Jedinicom policije za specijalnu podršku Uprave policije MUP TK-a, u nastavku planskih aktivnosti provedenih po operativnoj akciji “Top narko”, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, dana 22.02.2024.godine, u mjestu Velika Brijesnica, općina Doboj Istok, izvršili pretresanje lica E.M. (1993), stambenih objekata, pomoćnih prostorija, dvorišta, prirodnih površina i motornih vozila koje koristi imenovani.

Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: četiri pakovanja pvc folije u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, težine oko 700 grama i sedam pakovanja sačinjeno od prozirne pvc folije u kojima se nalazi osušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu”Cannabis sativa” težine oko 300 grama, jedna vaga za precizno vaganje sive boje sa tragovima osušene biljne materije i jedna pvc kesa u kojoj se nalazi određeni broj puščanih metaka za automatsku pušku.

Nakon okončanja radnje pretresanja licu E.M. je oduzeta sloboda, te je isti zadržan u prostojima za zadržavanje Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade. Sve dalje mjere i radnje poduzimati će se po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *