3 Trika protiv celulita koja stvarno pale

Celulit nastaje zbog niza razloga, poput slabosti vezivnog tkiva, poremećaja cirkulacije, fizičke neaktivnosti, nepravilne prehrane, stresa ili pušenja, a najviše se javlja na koži bedara, stražnjice, oko koljena, trbuha i skočnih zglobova.

Celulit se uglavnom pojavljuje kod žena zbog drugačije strukture potkožnog tkiva kod muškaraca i žena te zbog estrogena koji ima važnu ulogu u razvoju žene. Mnogi se stručnjaci slažu da ključ uspješne borbe protiv celulita, zapravo leži u zdravom načinu života. Donosimo vam nekoliko najvažnijih trikova kojima ćeš spriječiti pojavu i smanjiti vidljivost celulita.

Hidratizirajte organizam

Prije svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tekućine, barem 2 litre dnevno kako bi se pospješila izmjena tvari, a samim time i uklanjane toksina. Time se najviše misli na običnu vodu, ali i na biljne čajeve, od kojih se posebno ističu čaj od koprive, peteljki trešanja i preslice kao uspješni pomagači za poticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma.

Pročitajte još:  Poznati kardiolog otkriva dijetu: Izgubićete do 10 KG za 2 sedmice i očistiti vaše arterije!

Jedite zdravo

Potrebno je ograničiti unos namirnica koje zbog bogatstva kolesterola, masti, purina i jednostavnih šećera pogoduju nagomilavanje tjelesnih otrova. Nepoželjne namirnice su prvenstveno junk food, bijeli kruh, slatkiši, životinjske masti, konzervirano povrće, kava, alkohol, gazirani napitci, crveno meso, suhomesnati proizvodi te namirnice koje u znatnoj količini sadrže sol poput primjerice soljene ribe, ribe u ulju ili slane vrste sira s visokim udjelom masti. Umjesto toga u prehranu unesite više žitarica, te voća bogatog vitaminom C.

Vježbajte

Kardiovaskularni treninzi kao što su trčanje, vožnja bicikla, aerobic, plivanje i rolanje, poboljšat će cirkulaciju, te ubrzati metabolizam i potrošnju masti. Trening snage nužan je drugi segment treninga, a pretpostavlja trening u teretani (s malim opterećenjima). Učestala i redovita tjelovježba, koja kombinira kardiovaskularni trening i vježbe snage, dokazano su najdjelotvornija metoda s dugotrajnim učincima.

Pročitajte još:  Soda bikarbona u službi lepote: Obrišite podočnjake, preporodite kožu lica!

Čini se sve već rečeno zar ne? Možda, ali svakako je najbolji način da svoje tijelo oslobodite neprijatelja zvanog celulit.

(Dnevne.net)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here