3 Trika protiv celulita koja stvarno pale

Celulit nastaje zbog niza razloga, poput slabosti vezivnog tkiva, poremećaja cirkulacije, fizičke neaktivnosti, nepravilne prehrane, stresa ili pušenja, a najviše se javlja na koži bedara, stražnjice, oko koljena, trbuha i skočnih zglobova.

Celulit se uglavnom pojavljuje kod žena zbog drugačije strukture potkožnog tkiva kod muškaraca i žena te zbog estrogena koji ima važnu ulogu u razvoju žene. Mnogi se stručnjaci slažu da ključ uspješne borbe protiv celulita, zapravo leži u zdravom načinu života. Donosimo vam nekoliko najvažnijih trikova kojima ćeš spriječiti pojavu i smanjiti vidljivost celulita.

Hidratizirajte organizam

Prije svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tekućine, barem 2 litre dnevno kako bi se pospješila izmjena tvari, a samim time i uklanjane toksina. Time se najviše misli na običnu vodu, ali i na biljne čajeve, od kojih se posebno ističu čaj od koprive, peteljki trešanja i preslice kao uspješni pomagači za poticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma.

Pročitajte još:  Imaju osmoro dece, privatni biznis i dokaz su da se sve može kad se hoće (VIDEO)

Jedite zdravo

Potrebno je ograničiti unos namirnica koje zbog bogatstva kolesterola, masti, purina i jednostavnih šećera pogoduju nagomilavanje tjelesnih otrova. Nepoželjne namirnice su prvenstveno junk food, bijeli kruh, slatkiši, životinjske masti, konzervirano povrće, kava, alkohol, gazirani napitci, crveno meso, suhomesnati proizvodi te namirnice koje u znatnoj količini sadrže sol poput primjerice soljene ribe, ribe u ulju ili slane vrste sira s visokim udjelom masti. Umjesto toga u prehranu unesite više žitarica, te voća bogatog vitaminom C.

Vježbajte

Kardiovaskularni treninzi kao što su trčanje, vožnja bicikla, aerobic, plivanje i rolanje, poboljšat će cirkulaciju, te ubrzati metabolizam i potrošnju masti. Trening snage nužan je drugi segment treninga, a pretpostavlja trening u teretani (s malim opterećenjima). Učestala i redovita tjelovježba, koja kombinira kardiovaskularni trening i vježbe snage, dokazano su najdjelotvornija metoda s dugotrajnim učincima.

Pročitajte još:  Ovo je najljekovitija biljka svijeta!

Čini se sve već rečeno zar ne? Možda, ali svakako je najbolji način da svoje tijelo oslobodite neprijatelja zvanog celulit.

(Dnevne.net)