Darko Lazić životno ugrožen! Pulmolog otkriva: Ne može da diše!

0
3665

Život Darka Lazića i dalje je ugrožen, saglasni su ljekari. Bez obzira na to što iz minuta u minut prate njegovo stanje i dobija neophodnu terapiju, njegova sudbina je pod velikim znakom pitanja.

Pulmolog dr Tatjana Radosavljević kaže da će njegov oporavak biti dug, jer pluća i rebra ne mogu da se imobilišu već moraju spontano da zacijele:

“Povreda grudnog koša u slučaju politrauma je ozbiljno, životno ugrožavajuće stanje. Pluća su kontuzovana i postoji višestruki prelom rebara, pa to ometa disanje. Takođe, krv i tečnosti se zadržavaju u plućnoj maramici, što izaziva gušenje. Oporavak može da bude bez značajnijih posljedica, ali može da dođe do formiranja ožiljnog tkiva koje ometa disanje.

Pročitajte još:  DEMANTOVALA GAGIJA! Nakon što je ispričao da Radanovići PODRŽAVAJU LJUBAV Lune i Slobe, oglasila se Draginja i otkrila: O njima nismo NIŠTA PRIČALI! (VIDEO)

Na pitanje da li bi Lazić mogao da ostane bez povrijeđenog plućnog krila, naša sagovornica kaže da to sad nije lijek izbora, već da bi to moglo da se dogodi tek nakon potpunog oporavka, ukoliko bude imao problema sa spontanim disanjem.

“Ljekari sada jedino mogu da mu daju lijekove i redovno mu snimaju pluća i čekaju da ona sama od sebe zacijele”, rekla je dr Radosavljević.

Kako nezvanično saznajemo u KBC “Zemun,” Lazić nije ni na jednom programu za operaciju, odnosno biće podvrgnut hirurškom zahvatu samo ako bude vitalno ugrožen.

(Novosti.rs)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here