Dječak se igrao s maminim iPhoneom pa ga zaključao na 47 godina

0
380

Koliko god slatka bila, djeca uvijek pronađu način kako stvoriti kaos čim im okrenemo leđa, piše Mirror.

Inače možemo dosta brzo popraviti štetu, ali jedna mama dugo će biti u problemu kojeg prouzrokovalo njeno “maleno zlato”. Tačnije, u problemu će biti 47 godina i šest mjeseci.

Dvogodišnji dječak iz Šangaja koristio je majčin telefon kako bi gledao obrazovna videa, no u jednom se trenu nekako izlogirao. Zatim je počeo pritiskati gumbe pokušavajući otključao telefon, ali očito nije znao lozinku. No to ga nije spriječilo da je pokuša pogoditi. Do trenutka kada je majka primjetila uspio je blokirati telefon na 25 miliona minuta, ili 47 i po godina.

Pročitajte još:  MRZITE PEGLANJE? 'SUPERPEGLA' PEGLA 12 KOŠULJA ZA TRI MINUTE (VIDEO)

Majka je čekala dva mjeseca da vidi hoće li telefon popraviti sam sebe, ali i dalje je zaključan.

– Ne mogu stvarno čekati 47 godina i reći svojoj unučadi kako je sve kriv njihov otac – izjavila je lokalnim medijima.

Sigurnosne postavke iPhonea tako su postavljene da se nekon određenog broja neuspjelih pokušaja otključavanja telefon zablokira. Blokada u početku traje nekoliko minuta, ali to se produžuje svakim novim netačnim pokušajem.

Brojni roditelji puštaju svojoj djeci da koriste njihove smartfone kako bi gledala TV i igrala igre, pa bi se ovakvo što moglo i ponoviti. Stoga se isplati s vremena na vrijeme provjeriti što vaš maleni anđeo radi ako mu je vaš telefon u rukama, prenosi Net.

Pročitajte još:  ČOVJEK TUKAO ŽENU, A ONDA JE NAIŠLA ŠAMPIONKA U TEKVONDOU: Više mu nikada neće pasti na pamet ništa slično!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here