DJEVOJKA ZA ŽENIT: Ima 20 godina i svoj TRAKTOR! ‘U njemu se najbolje osjećam’

Vedrana Poletar (20) ima svoj OPG. Upravlja sama svim strojevima, svaki dan je u polju, sama istovaruje gnojivo. Vedrana je ljubav prema zemlji naslijedila od roditelja.

Radim ono što volim, ono što me ispunjava nije mi nimalo teško ujutro rano ustati i do kasno raditi, jer to uistinu volim. Nakon završene komercijalne škole bilo je ili ići dalje na fakultet ili ostati doma sa svojima i obrađivati zemlju.
Ovo drugo me privuklo i odluka je bila definitivna. Ostajem orati zemlju i proizvoditi hranu – započela je priču laslovčanka Vedrana Poletar (20) koja je s 18 godina postala vlasnica OPG-a.

Vrijedna djevojka, za sebe kaže da baš i ne voli večernje izlaske, a i odabir garderobe prepustila je svojoj mlađoj sestri.

Pročitajte još:  ZOVU ME ”PAPUČAR”: Ja sam partner svojoj ženi, a ne gost koji samo jede, spava i kupa se!

Mrzim to oblačenje, mada priznajem da i to ponekad volim, ali najbolje se osjećam u trapericama i majici dok sam za upravljačem jednog od mojih radnih strojeva – kaže Vedrana.

Svakog dana ona poljima po istočnoj Slavoniji tjera svojih 160 konja zarobljenih u njenom traktoru John Deere, a iza njih ostaju nepregledne duge brazde na 12 hektara njenog imanja na kojemu uzgaja žitarice i uljarice. Osim ratarstva ova se djevojka bavi i voćarstvom, ima šljivik s oko stotinjak stabala.
Vedrana je krenula stopama svojih roditelja Gordane i Tibora, majka i ona imaju svoje OPG-eove, a tata Tibor kod njih radi, našalile su se.

To je točno, samo treba znati što i kako raditi. Nikada mi nije palo na pamet da bi se moglo obogatiti preko noći, svjesna sam da je to težak i pomalo nesiguran posao kakva je proizvodnja pod vedrim nebom, ali ako se hoće sve se može. Prijavila sam se za podmjeru 6.1 u okviru Potpore za ruralni razvoj, potporu EU-a za mlade poljoprivrednike i prošla sam na natječaju odobrena su mi sredstva, od blizu 400.000 kuna.

Pročitajte još:  LUDO OTKRIĆE O PLAVIM OČIMA: Ako ih imate, ovo će vas oduševiti!

Neko bi si kupio novi skupocjeni automobil, a ja o tome nisam niti razmišljala, moj je san bio kupiti traktor i to sam ostvarila.

(24SATA.hr)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here