Imaju osmoro dece, privatni biznis i dokaz su da se sve može kad se hoće (VIDEO)

Kada se kaže da u porodici ima mnogo dece, najčešće se misli da ona živi na rubu egzistencije, kao i da se materijalno bogate porodice ne odlučuju za mnogobrojno potomstvo.

Porodica Ilije i Branke Irkić iz Užica prkosi ovim pravilima, imaju privatni biznis i, za sada, gaje osmoro mališana, za koje su se odlučili jer ih je, kako kažu, Bog blagoslovio, piše portal zoomue.rs.

Od 14 godina do osam meseci, poređali se sve jedno drugom do ušiju: Milica, Vasilije, Bogdan, Anastasija, Nikola, Ksenija, Lazar i najmlađa Vasilija. Kažu kod njih nikad nije dosadno, kod njih je stalno žurka.

ZANIMANJE MAMA NAJBOLJE ŠTO JE MOGLA DA ODABERE

Pročitajte još:  Napravite mjesta u frižideru za CELER: Ovo su BLAGODETI zelenog povrća za ORGANIZAM!

Iako vrvi po kući kao košnica, da bi dobro funkcionisali od malih nogu znaju svoje obaveze i organizaciju. Starija deca brinu o mlađoj, a ujedno slušaju starije. Svi koji idu u školu su odlični đaci.

Njihova mama Branka kaže da kad ju je Bog već obdario da može da ima dece, zanimanje mame je najbolje što je mogla da odabere. Deca su prioritet, svako je različito i izazov ga je razumeti i vaspitati.

DECI BITNO PRAVO NA LJUBAV I OSMEH

– Sve teškoće, koje su uglavnom fizičke prirode se vrlo lako zamene njihovim osmesima, rezultatima i odrastanjem. Nama je, ustvari, samo lepo – tvrdi Branka.
Irkići su porodica koja ima mogućnosti da odgaja toliko mališana, ali Branka ističe da sve to nije bitno, ako ne postoji ljubav, želja i žrtva.

Pročitajte još:  Bore su slike našeg života i prošlosti, a evo na koje emocije nas upozoravaju!

Deci nije bitan društveni status, novac ili kako će se obući, već da imaju pravo na život, ljubav i smeh – kaže ova super mama. – I ja sada kad ih pogledam i vidim da su svi živi i zdravi, znam da sam na pravom putu – zaključuje Branka.

A dobar put, smatraju, Irkići je bliskost, poštovanje starijih, negovanje tradicije i vera u Boga. A ako Bog da, kaže Branka, biće još mališana u njihovoj kući.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs/Zoomue.rs)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here