Jednostavna pravila za zdravu i blistavu kožu

Rijetke su sretnice koje imaju potpuno zdrav i čist, gotovo besprijekoran ten. Ako niste jedna od njih, vjerojatno je vašoj koži potrebna intenzivnija i pažljivija njega da bi bila zdrava i lijepa. Ako ste svjesni da će vas samo pravilna njega i trud dovesti do kože o kojoj maštate, donosimo vam 7 jednostavnih pravila koja biste svakako trebali usvojiti kao dio vaše svakodnevne njege.

1. Koži je potrebna hidratacija. Preporuka je piti oko 10 čaša vode dnevno. Voda će potaknuti izbacivanje toksina, te kožu učiniti zdravom i blistavom. Uvrstite vodu u svoju svakodnevicu, nećete požaliti.

2. Vježbajte. Fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju, prenoseći više kisika do kože. Znojenjem se izbacuju toksini koji začepljuju pore i uzrokuju pojavu akni i prištića. Osim toga, vježbanje je odličan način da se oslobodite stresa koji šteti zdravlju i ljepoti vaše kože.

3. Jednom tjedno radite piling. Nemojte se zaustaviti samo na licu, već napravite piling cijelog tijela, vaša koža će vam biti zahvalna.

4. Izbjegavajte brzu, prženu hranu i slatkiše. Jedite više voća i povrća, koje je bogato vitaminima, vlaknima i mineralima važnim za zdravlje i ljepotu kože. Unesite šarolikost u vašu prehranu i nećete pogriješiti.

5. Svakodnevno nanosite hidratantnu kremu i losion za tijelo kako biste očuvali i poboljšali elastičnost, hidrataciju i zdravlje kože. Dobar losion i krema čine čuda, uvjerite se sami.

6. Obavezno koristite kremu za zaštitnim faktorom. Bez obzira na godišnje doba kožu je potrebno zaštiti od sunca. Štetne sunčeve zrake uzrokuju pojavu bora, isušivanje kože te depigmetaciju.

7. Mijenjajte vašu jastučnicu na tjednoj bazi. Jastučnica na kojoj spavamo često zna biti izvor bakterija i time ugrožava ljepotu i zdravlje vašeg lica. Kako bi spriječili pojavu akni, bubuljica, alergija, svakako obratite posebnu pažnju na čistoću vaših jastuka.

(Dnevne.net)