Kratki vodič kroz Japansku metodu iscrtavanja obrva

0
577

Japanska metoda iscrtavanja obrva iznimno je popularan trend zadnjih godinu-dvije. Možda su mnoge od vas razmišljale o spomenutom zahvatu, no nisu dosada skupile hrabrosti da se istome i podvrgnu. Ukoliko ste baš Vi jedna od tih dama, obavezno pročitajte ovaj članak.

Ovaj tretman koristiti će osobama koje imaju rijetke, presvijetle obrve, nesavršen izgled obrva te onima koje su zbog čupanja ostale bez obrva. Svidjet će vam se kao opcija i ukoliko nemate vremena svakog jutra iscrtavati obrve.

Japanska metoda iscrtavanja obrva (Microblading) je estetski zahvat, odnosno vrsta polu-permanetnog makeup-a. Postiže se potpuno prirodan izgled obrva. Važno je naglasiti da se vase prirodne dlačice obrva ne čupaju ili briju već se samo dodatne iscrtavaju.

Pročitajte još:  Zbog njega su Japanci zdravi i žive najduže: 10 zlatnih savjeta slavnog ljekara

Postupak je vrlo jednostavan i traje oko jedan sat. Prvi korak je probno iscrtavanje oblika obrva olovkom kako biste vidjeli kako će u konačnici vaše obrve izgledati i eventualno dogovorili neke izmjene prije samog postupka. Slobodno se izjasnite oko svojih dilema, zatražite drugačiji oblik po potrebi i dobro se pogledajte u ogledalu. Uzmite u obzir da dvije prirodne obrve nikada nisu potpuno jednake.

Drugi korak je izbor prikladne boje za vase obrve i početak trajnog iscrtavanja. Malim nožićem s puno tankih iglica otvara se koža u obliku dlačica. Važno je napomenuti da se za svaku osobu koristi potpuno nov, sterilan nožić, otpakiran pred vama.

Treći korak, nakon što su nožićem iscrtane sve linije, je nanošenje boje preko cijelih obrva. Boja će ući u kožu i pigment će tamo ostati. Koriste se AC pigmenti, mineralni pigmenti koji su netoksični i hipoalergeni. Boja se drži 10 minuta i tijekom tog vremena možete osjetiti lagano peckanje.

Pročitajte još:  Kraj raka? Revolucionarna metoda uči telo kako da ubija sve vrste tumora i 100 odsto je efikasna

Drugi i treći korak se još jednom ponavljaju. Dodaju se potrebne linije nožićem i ponovno nanosi boja na 10 minuta. Nakon toga postupak je gotov. Možete očekivati lagano crvenilo koje će proći nakon 10-15 minuta.

Nadamo se da smo vas ovim člankom dodatno ohrabrili na ovaj trendi zahvat.

(Dnevne.net)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here