Kristina je batalila diplomu Ekonomskog fakulteta i sela za traktor: Dok se njena generacija provodi, ona gaji kupus

0
587

Ona je sama sebi gazda. Za razliku od svojih vršnjaka, Kristina Paunović (28) vreme provodi u njivi. Baš ovih dana ima previše posla jer je kupus poranio, a paprika zrela za branje. I dok neke druge devojke sanjaju neke potpuno drugačije snove, ona kaže da joj u životu ništa ne fali. Osim, možda, novi traktor.

Za poljoprivrednike nema slobodnog dana, praznika, ni nedelje. Radi se od jutra do mraka, i njiva ti je uvek u mislima, a oči okrenute nebu. Nadaš se i moliš povoljnim vremenskim uslovima. U suprotnom, sav tvoj trud nestane u sekundi.

Kristina je ove godine imala sreće, pa očekuje prinos kupusa od 12 vagona.

– Prve količine, oko četiri vagona, već sam isporučila, jer imam napred ugovoren plasman i cenu – kaže Kristina Paunović za Agropreš.

Pročitajte još:  OSTALA JE BEZ GORIVA USRED NOĆI: Beskućnik joj je dao posljednji dinar koji je imao, a tek tad je počela jedna divna priča!

Ništa čudno ne bi bilo u svemu tome da ova devojka iz čačanskog sela, Trnavska Baluga, nije diplomirani ekonomista. Umesto da sedi u kancelariji, sa frizurom i sveže nalakiranim noktima, Kristina je ozbiljan poljoprivrednik.

– Živim sa majkom na selu i bavim se poljoprivredom. Nemam nameru da napustim selo, jer tvrdim da je selo budućnost. Planiram da proširim proizvodnju, osnujem porodicu i nastavim ovo što sada radim – kaže kroz osmeh Kristina.

Na pitanje šta joj još nedostaje, na prvu odgovara da joj ne treba apsolutno ništa, a zatim, vozeći traktor, zastaje i onako u prolazu, više za sebe, dodaje:

Problem mi je mehanizacija, sve je staro, imam dva traktora, ali kao da ih nemam, stariji su od mene. Volela bih da jednoga dana imam svoj traktor. Šta ću, imam diplomu ekonomskog fakulteta, ali traktor nemam, nadam se da ću za jedno deset godina imati svoju mašinu – kaže Kristina.

Pročitajte još:  Predivne koktel haljine za posebne prilike

(Telegraf.rs/Tanjug)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here