MRZITE PEGLANJE? ‘SUPERPEGLA’ PEGLA 12 KOŠULJA ZA TRI MINUTE (VIDEO)

0
1008

Uređaj je povezan s aplikacijom za mobitele koja vam javlja kad je “peglanje” gotovo. I to nije sve, u malom rezervoaru možete dodati i miris tako da vam odjeća ugodno zamiriše…

Robotski usisavači već su postali uobičajena pojava, a i cijena im je sve prihvatljivija. No, tehnologija ide dalje pa se možda, za nekoliko godina, ista stvar dogodi i s robotskim peglama. Jedno takvo osmislila su dva mlada britanska inovatora Rohan Kamdar i Trevor Kerth.

Njihovom izumu ime je Effie, a za vas može ispeglati 12 komada odjeće odjednom i to za samo tri minute. U obzir dolazi gotovo sve – majice, bluze, košulje, hlače pa čak i donje rublje.

Uređaj je povezan s aplikacijom za mobitele koja vam javlja kad je “peglanje” gotovo. I to nije sve, u mali rezervoar možete dodati i miris tako da vam odjeća ugodno zamiriše, piše Daily Mail.

Pročitajte još:  On je još BEBA ali kad sjedne u bager niko mu nije ravan! (VIDEO)

Proces peglanja je jednostavan – ako je riječ, primjerice, o košulji, treba je objesiti na vješalicu u umetnuti u uređaj. Vrata će se potom zatvoriti, a Effie će košulju “ispeglati” uz pomoć jakog pritiska vodene pare.

Prvi Effieji trebali bi se u prodaji naći iduće godine, a zasad je najveći problem njihova cijena koja iznosi povelikih 700 funti. Inovatori se nadaju da će prodaja ići dobro i kažu:

– Svrha našeg uređaja je olakšati život jer uvjereni smo da niko ne voli peglati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here