Održavanje kilaže poslije dijete

0
548

– Završili ste period predviđen za dijetu. Premasnu, preslatku i preslanu hranu naučili ste zameniti sa ukusnim i osmišljenim pripremanjem obroka, koji dobro utiču na vaše zdravlje.

Otkrili ste kolike količine hrane su optimalne za Vas. Shvatili ste da Vam redovna fizička aktivnost daje više radosti od kauča s grickalicama nadohvat ruke. Možda ste ponovno otkrili sport, možda na Vas deluje pozitivno intenzivna i svakodnevna fizička aktivnost, pogotovo u dobrom društvu. Možda ste zbog svojih odricanja nagrađeni sa podrškom i razumevanjem najbližih.

– Možda željenu težinu još niste dostigli. UN dijetu ponovite tek nakon 91 dan održavanja. Bez obzira da li se vi osećate dobro i spremno za novu dijetu, gubitak masnoća je ipak veliki šok za organizam. Telu treba odmor. Pomognite mu da u narednih 91 dan održite vašu težinu. Ako ćete nakon tog perioda ponovno krenuti sa UN dijetom, ne budite nestrpljivi, kilogrami neka se gube normalnim tempom. Napokon, izborili ste si vreme za sebe i najvažnije stvari u životu, hrana gotovo nije (više) među njima. Zato ćete strpljivo doći do zacrtanog cilja.

– Cilj UN dijete je gubitak suvišnih kilograma. Specifičnost ove dijete je promena metabolizma u organizmu. Koji je garant, da ćete na kraju dijete uz malo pažnje održati težinu, koju ste dostigli u protekla tri mjeseca. Ako ste se držali pravila, skinuli ste lepu brojku kilograma, od 8 do 24, neki manje, mnogi više. Svima iskrene čestitke! Za sve koji nisu izdržali 91 dan držimo fige, da će im u drugom pokušaju uspeti. Ne zaboravite da je svaki izgubljeni kilogram put ka boljem zdravlju.

Pročitajte još:  Domaći sirup leči i najuporniji kašalj: Samo tri sastojka za najbolji lek!

– Pravila o kombinovanju namirnica već gotovo znate napamet, nedostaje vam jedino ideja, kako dalje. I sledećih 91 dan nakon dijete doručkujte samo voće. U sljedeća dva obroka, a posebno kod večere poštujte kombinovanje namirnica i vrijeme obroka. Ako u tih 90 dana izgubite još 3 kilograma, onda je došlo do promjene u metabolizmu. To ne znači da ćete se hraniti „po starom“, to znači uravnotežen način ishrane uz pravilnu kombinaciju namirnica i veliku fizičku aktivnost. Tako ćete biti puni energije i izdržati sve prepreke s kojima se svakodnevno susrećete.

– Nema više ograničenja da za večeru morate jesti istu hranu kao za ručak. Potrebno je samo da pri sastavljanju večere poštujete pravilo kombiniranja namirnica. Budite praktični. Nećete pogrešiti ako za večeru pripremite posudu mešanog povrća ili salata i obogatite je s orasima, omiljenim začinima ili laganim jogurtom. Ako ste u nedostatku vremena uzmite jogurt, kojemu možete dodati kašiku pahuljica ili muslija, pojedite komad sira, ili barenu viršlu sa povrćem. Mogućnosti su velike. Budite domišljati.

Pročitajte još:  Puderi: Sloj zaštite i boje

– Naravno možete i dalje za večeru jesti pola ručka kao što ste i do sada, ali sada postoji alternativa. Proučavajući primere došao sam do zaključka da se za proteinske dane predlaže alternativa u vidu kombinacije skroba sa povrćem ili testa sa povrćem a za skrobni dan se vidi alternativa u nekoj lakoj proteinskoj večeri. Za večeru i dalje važi pravilo, bez hleba. Alternative nema jedino na UH dan i na vitaminski, tu i dalje važe stara pravila.
– Ciklusi u održavanju, su od 6 dana i to redom
Dan 1 – Proteini
Dan 2 – Skrob
Dan 3 – Skrob
Dan 4 – Proteini
Dan 5 – UH
Dan 6 – Vitaminski
– Naravno i ovde ima vodenih dana, vodeni dani su 25-ti, 56-ti i 87-mi dan, tako da za taj dan važe i dosadašnja pravila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here