Patrijarh Irinej bi da zabrani rijalitije: Ko plaća te ljude i šta je njihov smisao?

0
310

Poglavar SPC kaže da ne vidi smisao u toj vrsti zabave , te da ga čudi što je tako nešto dozvoljeno.

– Taj rijaliti nema smisao! Čudim se što je to uopšte dozvoljeno! Valjda da se pokaže sloboda, ali nije sloboda biti podložen svakom zlu.

Zaista je čudno ko plaća te ljude koji borave u rijalitiju i šta je njihov smisao. Moralne vrednosti na žalost više nisu na ceni, čijem neki mladi svet koji se hvali svojim porocima, a nekad je lepota devojke bila u njenoj čestitosti, u obrazu devojačkom, poštenju…

Nažalost, danas to nisu vrline i to je ono što je problem našega vremena – objasnio je patrijarh.

Pročitajte još:  TUGA: Region sažaljeva hrabrog mladića! A ona...

Mnogi narodi su propali zbog previše uživanja i besa, a to preti i današnijim naraštajima.

– Previše se gleda materijalni interes, za to se žrtvuju i čast, i obraz i poštenje. Porodica nam je u vrlo, vrlo, velikoj krizi, ne samo porodica, razbijeno je i društvo. Takvo društvo, na žalost, nema budućnost! – upozorio je patrijarh Irinej.

Govoreći o značaju Božića, on je istakao da je to veliki, sveradosni praznik, ne samo nas ljudi, već i praznik sve vidljive, stvorene Božje tvari.

Patrijarh Irinej prisustvovaće na Badnji dan, 6. janura, paljenju badnjaka na platou ispred hrama Svetog Save na Vračaru, i služiti svečano bdenije u kripti hrama.

Dan kasnije, na Božić, 7. januara, služiće u kripti hrama Svetog Save liturgiju i zatim prelomiti česnicu na platou ispred hrama.

Pročitajte još:  Ovo su muške fore na koje padaju i najpametnije žene

Video pogledajte ovde:


(Telegraf.rs/alo)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here