Pet pravila za lijepu njegovanu i zdravu kosu

0
935
Mnoge žene kosu smatraju svojim najljepšim modnim dodatkom.Kako bi ona to uistinu i bila, potrebno je držati se nekoliko važnih savjeta.
  1. Kosu perite dva do tri puta tjedno

Stručnjaci se slažu – kosu biste trebali što rjeđe prati, iako to naravno ovisi o tipu kose- masti li se manje ili više. Razlog zbog kojeg biste ju trebali rjeđe prati je taj što kosa u sebi sadrži prirodna ulja koja ju štite, pa ukoliko ju prečesto perete – ispirete ta ulja i tako dodatno pogoršavate stanje.

  1. Izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi i šamponirajte samo korijen

Lijepa, sjajna i njegovana kosa počinje tuširanjem, odnosno pranjem kose – stoga se pobrinite da koristite adekvatne šampone i regeneratore. Prilikom šamponiranja, stručnjaci savjetuju da perete samo korijen, ne i vrhove jer ćete tako postići bolje rezultate. A prilikom nanošenja regeneratora, nanesite ga po vrhovima i nikako ne na tjeme.

  1. Prije nanošenja regeneratora, lagano posušite kosu ručnikom
Pročitajte još:  Evo šta se dešava sa detetom kada mu kupite mobilni telefon!

Stručnjaci savjetuju da biste prije nanošenja regeneratora trebali lagano posušiti kosu ručnikom i potom nanijeti regenerator zato jer višak vode onemogućuje pravilno prodiranje regeneratora u kosu i time umanjuje njegovu djelotvornost.

  1. Kosu češljajte dva puta dnevno

Želite li sjajnu i zdravu kosu, trebali biste je češljati dva puta dnevno. Također, izbjegavajte četkanje mokre kose jer je natopljena vodom i samim time lomljivija i osjetljivija. 

  1. Isprobajte ulja za kosu i suhe šampone

Stilisti diljem svijeta imaju različite metode kako postići onaj poseban izgled frizure zbog kojeg nećete proći nezamijećeno. Od malo ulja na vrhovima kosa će se malo spustiti i smiriti, dok će joj šampon za suho pranje dati malo života.

Pročitajte još:  Čaša tople slane vode svako jutro uklanja otrove iz tijela!

(Dnevne.net)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here