Piling od kafe za umanjenje celulita

0
151

Celulit pogađa oko 80–90 procenata svih žena. Zahvaljujući aktuelnim istraživanjima, sada razumemo da je celulit složeno pitanje, koje uključuje brojne uzroke i zahteva dobro zaokružen tretman i upravljanje. Pa, šta uzrokuje celulit? Koje su najbolje mogućnosti lečenja?

Ne samo da je celulit uzrokovan upadom potkožnog masnog tkiva u kožni sloj (sloj vezivnog tkiva) kože, već je i rezultat smanjenog dotoka krvi u to područje, što smanjuje proizvodnju kolagena, kao i smanjenu limfnu drenažu (često uzrokovanu ograničenom odećom).

Starost, genetika, pol, etnička pripadnost, ishrana, nivo aktivnosti i izmenjena dermalna matrica takođe doprinose celulitu. Postoje kućni lekovi za celulit koji dobro deluju u kombinaciji sa zdravom ishranom i vežbanjem, kao što je piling od kafe.
Kako napraviti piling za celulit od kafe? Veoma je lako, efikasno I brzo. Vreme koje vam treba da spremite smesu ne bi trebalo da je veće od 5 minuta. Ako ste zainteresovani za ovaj čudnovat piling, pogledajmo šta je potrebno da se napravi.

Sastojci:
Jedna soljica crne kafe
½ šolje kokosovog ulja
⅔ šolje grubog šećera, ali moze i običan da se koristi
4–8 kapi ulja cimeta (manje ako imate veoma osetljivu kožu)
8 kapi ulja od vanile ili 1 kašika kuvane vanile

Pročitajte još:  3 Trika protiv celulita koja stvarno pale

Uputstva:

U veliku posudu dodajte talog od kafe, kokosovo ulje, šećer i esencijalna ulja.Dobro promiješajte da se kombinuju.
Čuvati u posudi za višekratnu upotrebu. Zbog upotrebe esencijalnih ulja preferira se staklo ili visokokvalitetna plastika, ali zbog sigurnosti tokom tuširanja plastika će verovatno najbolje funkcionisati. Može se čuvati najviše jednu godinu u frižideru.

Kako koristiti piling:

Nakon pranja pod tušem, masirajte piling kafe na područja gde će se verovatno naći celulit (zadnjica i butine), kao i na bilo koja vidljiva područja celulita. Masirajte energično ali ne preterano, vodeći računa o zaštiti osetljive kože. Ne želite da razbijete kožu ili izazovete krvarenje. Temeljno isperite i osušite. Zbog pilinga od kafe piling ćete završiti hidratantnim kremom koja vam najviše odgovara.
Neko privremeno crvenilo na očišćenim mestima je normalno. Ako dodje do bilo kakve nelagodnosti ili iritacije, pokušajte samleti kafu više ,koristite šećer koji je sitniji i/ ili izostavite ulje cimeta.

Pročitajte još:  Najpopularnija zimska dijeta: Čorbu jedete kad god želite, za sedam dana gubite 5 kg!

Šta piling kafe čini za vašu kožu i kako kafa pomaže kod celulita?

Piling za kafu deluje pomoću dva glavna mehanizma delovanja: direktni efekti kofeina na masno tkivo i efekti masaže. Masiranje tokom upotrebe pilinga za kafu smanjuje edem tkiva i podstiče aktivnost ćelija koje proizvode kolagen i smanjuje aktivnost masnih ćelija

Kako piling funkcioniše:

U suštini, kafa dubinski čisti kožu, dok kofein pomaže pri proširenju krvnih sudova i zateže kožu.
Kokosovo ulje pomaže u hidriranju koze i ima jos mnogobrojnih pogodnosti.
Šećer pomaže većem pilingu kože.
Cimetovo ulje takođe prouzrokuje širenje krvnih sudova, što daje koži suptilni podmladjujući efekat, smanjujući tako izgled celulita.

Da li talog kafe oslobađa celulita?

Ljudi traže odgovore kako da se oslobode celulita. Iako piling načinjen od kafe ne može u celini da eliminiše celulit, otkriveno je da vidljivo smanjuje izgled celulita.

Koliko često treba koristiti piling za kafu?

Koristite ovaj piling za kafu za celulit i strije 2-3 puta nedeljno za najbolje rezultate.

(Dnevne.net)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here