RIJEČI KOJE LEDE KRV U ŽILAMA: Silvana Armenulić posjetila je prije SMRTI Babu Vangu – ubrzo je POGINULA!

Silvanu Armenulić danas nazivaju jugoslovenskom Merilin Monro zbog ljepote, vrtoglavog uspona – iz siromaštva do zvjezdanih visina, ali i tragičnog kraja.

Posebno je interesantna, ali i sablasna jedna od njenih posljednjih životnih epizoda koju je imala sa čuvenom bugarskom proročicom – Baba Vangom.

Zilha Bajraktarević (kasnije će uzeti umjetničko ime Silvana, po glumici Silvani Mangano iz filma “Gorki pirinač“) rođena je 1939. godine u Doboju. Bila je treće od desetoro djece poslastičara Mehmeda Bajraktarevića. Sa 16 godina otišla je kod tetke u Sarajevo i počela da pjeva po kafanama.

Krajem pedesetih došla je u Beograd i prvo nastupala u “Bristolu“, sa orkestrom čiji je bubnjar ponekad i pjevao, a zvao se Predrag Gojković Cune.

Pročitajte još:  KRUŽNI TOK U UŽICU: Nema kraja njihovim mukama, ovaj je NAJLUĐI OD SVIH (VIDEO)

Udala se 1961. godine za poznatog tenisera Radmila Armenulića, a tri godine kasnije rodila je kćerku. Prvi hit  “Nad izvorom vrba se nadnela“ snimila je 1967, ali će još tri godine proći dok ne postane zvijezda.

Svojom pojavom, načinom oblačenja i pjesmama izazvala je revoluciju u narodnoj muzici. U modi su bile frizure “a la Silvana“, a stotine novorođenih djevojčica širom Jugoslavije nazvane su po njoj.

U avgustu 1976. iskoristila je gostovanje u Bugarskoj da posjeti čuvenu proročicu Vangu. Susret je bio mučan. Slijepa Vanga je dugo ćutala, a onda rekla:

– Ne želim da govorim s tobom. Ne sada. Idi i dođi kroz tri mjeseca...

Kad je Silvana već bila na vratima, proročica je u transu dodala:

Pročitajte još:  SAMO NA BALKANU: Dačić pjevao Erdoganu na turskom, Vučić umirao od smijeha (VIDEO)

– Čekaj, u stvari nećeš moći da dođeš… Idi, idi, ako možeš, dođi!

Silvana Armenulić poginula je 10. oktobra 1976. u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd – Niš, kod mjesta Kolari.

U toj nesreći stradali su i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RTV Beograd, koji je i vozio kola. Pjevačica Lepa Lukić,  igrom sudbine, zakasnila je i nije s njima pošla na put.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here