Top 7 najzanimljivijih mesta koja morate videti u Beogradu

0
711
Planirate da obiđete srpsku prestonicu? Beograđanin/ka ste, dolaze vam gosti u glavni grad, a nemate inspiraciju gde da ih vodite?
Ništa ne brinite, mi priskačemo u pomoć. Ovo je top 7 najzanimljivijih mesta u Beogradu, uz kratak predlog smeštaja za sve koji žele i udoban boravak u srpskom glavnom gradu.

Muzej nauke i tehnike

Stalna postavka Muzeja nauke i tehnike oduševiće podjednako i decu i tinejdžere i one malo starije. Ne verujete? Uverićete se!
Prava zabava kako za decu, tako i odrasle, počinje različitim interaktivnim aktivnostima. Tako možete prošetati kroz Sunčev sistem među planetama i izmeriti sopstvenu težinu na Marsu, a zatim se možete naći u staroj stomatološkoj ordinaciji, gledati televizore i kompjutere od prvog modela pa naovamo…
Predivno iskustvo za svakoga!

Muzej istorije Jugoslavije

Šetnju kroz prošlost nastavite u Muzeju istorije Jugoslavije. Stalna postavka pružiće vam pravi povratak u ono što se često naziva bezbrižno vreme, u doba pionira, C kafe i starih ormara i sofa.
Ne morate biti jugonostalgični da bi vas predstavljanje ovog istorijskog perioda potpuno očaralo, jer zaista oduzima dah!

Pročitajte još:  Kako zaista izgleda zdrava dijeta za mršavljenje

Četvrt Skadarlija

Naravno, ništa bez Skadarlije. Stara kaldrma i kafane sa istorijom u kojima su sedeli najveći srpski pisci inspirisaće vas na nezaboravne doživljaje. Kasni ručak ovde će se pretvoriti i u rani izlazak, a zatim kasnu večeru, jer čik krenite kući kad počnu tamburaši.

Ada Ciganlija

Ada leti zaista postaje beogradsko more, i predstavlja pravi izbor u vrelim danima, koji se pretvaraju u zabavne noćne izlaske. Ako, pak, dolazite u zimu, svakako nemojte propustiti ručak pored zaleđenog jezera u nekom od restorana pored vode.

Savamala

Najbolji noćni provod u svakom godišnjem dobu nesumnjivo će vam pružiti Savamala, prepuna pabova i klubova i, što je najvažnije, dobre zabave. Predlažemo raniji izlazak uz posetu stand up komediji ili nekoj izložbi, a zatim pravac na neke od najpoznatijih DJ-eva.

Avala i Avalski toranj

Avala je poznato beogradsko izletište koje predstavlja najbolji izbor kako za porodice sa decom, tako i za mirne šetnje i uživanje u prirodi. Sa Avalskog tornja pruža se Beograd kao na dlanu, te nemojte propustiti priliku da napravite neki zanimljiv selfi.

Pročitajte još:  OJAČAJTE SVOJ IMUNITET ZA 7 DANA! Med i češnjak pomoći će vam u tome

Zemunski kej

Iako će vam i Beograđani i Zemunci reći da, tehnički, Zemun nije u Beogradu, vi se nemojte mešati u ove lokal-patriotske rasprave i slobodno krenite na Zemunski kej, koji je prepun splavova i čardi na kojima se jede najbolja rečna riba i uživa u zvucima tamburice.

Kakav smeštaj odabrati: apartmani Beograd

Svakako, u Beogradu ćete morati da odaberete i smeštaj – bilo da dolazite poslovno, kao turista, ili pak živite u ovom gradu i dolaze vam gosti – a mi vam predlažemo da to budu apartmani. Beograd se zaista može pohvaliti najboljom ponudom u ovom delu Evrope kada je po sredi ovaj tip smeštaja, te nemojte prezati od udobnosti.
Sem toga, apartmani Beograd nalaze se u zaista svim delovima grada, te ih i prema tome možete birati. Svi su odlično opremljeni i zaista pružaju utisak kao da boravite kod kuće, dok su za one koji žele eleganciju, ali i privatnost, tu i luksuzne varijante.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here