Uz promjenu navika do potpunog zadovoljstva

Ukoliko ne želite drastično da mijenjate izgled, već da se samo oslobodite nekoliko kilograma koji su vam višak, trebalo bi da slijedite ovih pet stavki, koje će vas vrlo brzo dovesti do ideala kome težite.

1 Češće šetajte, jer će vam to prokrviti tijelo i ubrzati metabolizam. Za vrijeme pauze za ručak prošetajte do obližnjeg restorana – nemojte naručivati hranu, pa je jesti ispred računara, napravite nekoliko krugova po kancelariji, hodniku ili stanu dok pričate telefonom, pješke se popnite do stana…

2 Napravite jedan, ali apsolutno koristan obrok za vaš organizam. Važno je da bude zdrav i sa određenim brojem kalorija. Brza hrana, pržena i slatka ne dolazi u obzir. Gledajte da jedete tri puta dnevno, a najveću promjenu može da vam donese večera. Za taj obrok najbolje bi bilo da birate salatu i pečeno povrće, začinjeno maslinovim uljem i sjemenom tikve. Možete joj dodati bijelo pileće meso, palentu ili grah.

3 Ne bacajte višak hrane! Ako u restoranu pojedete samo pola obroka, pitajte konobara da vam ostatak zapakuje da ponesete kući, jer to pomaže da izbjegnete da se prejedete.

4 Ustalite težinu! Gledajte da vam se ne dešavaju više tako dobro poznate situacije – da se najedete jednog dana i dobijete kilogram, a sljedećeg izmorite tijelo glađu i izgubite jedan. Ustalite se, a to ćete najbolje postići ako se svakog jutra prije doručka budete izmjerili i tako imali stalni uvid u broj kilograma.

5 Spavajte bez garderobe! Velikom pidžamom ili donjim vešom skrivate sami od sebe nedostatke. Pogledajte prije spavanja svoje tijelo bez odjeće. To će vam pomoći da upoznate svoje tijelo i probate da razumijete prednosti i mane, te krenete da radite na sebi.

PODIJELI