Vladimir (17) se probudio iz kome poslije 16 dana i rekao: Tata, vodi me kući pa zaplakao! Pokosio ga auto dok je išao u školu, ljekari izgubili nadu, a onda se dogodilo čudo!

Vladimir Miletić (17) iz Bobovišta, koji je 1. oktobra teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u svom selu kada ga je vozilom „isuzu d maks“ udario Dejan K. (43), došao je svijesti i više nije životno ugrožen.

Dječak je zbog višestrukih povreda u niškoj bolnici više od dvije nedjelje lebdio između života i smrti, a prognoze ljekara bile su pesimistične.

Međutim, čudo se desilo, dječak je stabilizovan i prebačen na dalje liječenje u Aleksinac. Vladimirov otac Miroslav koji nije izbivao iz niške bolnice nadajući se boljim vijestima najzad je odahnuo.

– “Vodi me kući, tata”- to su bile njegove prve riječi. Puklo mi je nešto u grudima, uzdržao sam se da ne pustim suzu ali je Vlada zaplakao. Bio sam spreman za najgore, a opet nisam gubio nadu, ljekari su mi otvoreno rekli da su njegove povrede veoma teške. Uzdao sam se u Boga, otišao sam u manastir Sveti Roman, odnio jagnje i zapalio svijeće. Čuo sam da je moja muka dirnula mnoge i da su molitve za moga Vladu čitane u manatirimaširom zemlje pa čak i u Ostrogu. Vjerujem da su mome sinu pomogli ljekari alii da je ozdravio zahvaljujući Bogu – priča dečakov otac.

Pročitajte još:  Snijeg u većem dijelu BiH, do kraja dana prestanak padavina (VIDEO)

Miroslav je jedini Vladimirov staratelj jer mu je majka preminula kada je dječak imao samo četiri godine.

– Imam samo njega, ne bih preživio da se dogodilo najgore. Nisam bio ni živ ni mrtav svih ovih dana, nisam jeo, pio, spavao. Na meni se vidi kroz kakve su muke prošle. Još me drži neki strah, još ne mogu da shvatim da je najgore gotovo. Bio sam svakog dana sa njim, masirao ga iako je bio bez svijesti, pričao sam sa njim, nadao sam se da me čuje. To su muke koje nikom ne bih poželio – vajka se Miroslav.

Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš priznaje da očekivanja ljekara nisu bila velika.

Pročitajte još:  PRAZNIK MAJKI: Danas su Materice, evo šta sve žene treba da urade!

– Dječak je bio na operacionom stolu za manje od sat vremena od povređivanja. Osim obostranog hematoma mozga, zadobio je i frakturukostiju lica sa krvarenjem i sinusima i kontiziju pluća, što su povrede sa jako niskim stepenom preživljavanja – objašnjava Janković.

Direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić saopštio je da je Vladimir na putu oporavka.

– On je počeo da ustaje, uključen je terapeut i čim mu to stane dozvoli biće upućen na rehabilitaciju – kazao je Vidić.

Vozač koji je udario dječaka pobjegao je sa mjesta nesreće. Istog dana prijavio se u policiju, pa je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog teškog djela protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

(Kurir.rs)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here