WC šolje u Švicarskoj začepljene novčanicama od 500 eura!?

0
773

Švicarsko tužiteljstvo pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo zašto su wc šolje u banci i tri restorana u istoj četvrti u Ženevi bile začepljeni snopovima novčanica od 500 eura u ukupnoj svoti od 100.000 eura.

Novčanice kojih je autentičnost potvrđena, vjerovatno su bile izrezane makazama i pobacane u zahodske školjke, objasnio je glasnogovornik pravosuđa u Ženevi. Sve se dogodilo u maju kada su prvo bile začepljene zahodske školjke u poslovnici banke UBS. Samo nekoliko dana poslije takva se situacija dogodila i u sanitarijama triju restorana u istoj četvrti.

Dio novca nadležne službe uspjele su izvući, navode istražitelji koji su na ovom stupnju odbili saopštiti druge pojedinosti. Međutim, dnevni list Tribune de Geneve piše da je novac pripadao Španjolkama koje su ga prije nekoliko godina položile u sef u Ženevi. Zasad nema naznaka da bi mogla biti riječ o prljavom, nezakonito stečenom novcu.

Pročitajte još:  Najljepša ljubavna priča: Bili smo zajedno u inkubatoru, a sad se vjenčavamo!

Evropska centralna banka lani je odlučila prestati štampati novčanice od 500 eura jer su se upravo one najčešće koristile za protuzakonite aktivnosti, uključivo pranje novca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here